Mit ajánlotok hajra házilag és a szép bőrre?
pl. törött,élettelen hajra,hajsűtítőt?
és pattanásos,miteszeres bőrre?:)
Én már nagyon sok mindent kipróbáltam hajra házilag, de nekem nem váltak be. Azért leírok párat, de szerintem ezekkel te is inkább akkor kíréletezz, mikor tudod, hogy nem kell elmenned sehova és van időd.
Ricinus olaj: nagyon felkapott mostanában, sok embernek bevált, nekem zsírosodott tőle a hajam, többszöri mosás után is benne maradt a szaga, hajnövekedésre és a haj fényessége miatt ajánlják.
Tojássampon: puha, fényes haj hátulütője hogy nekem ez is büdős maradt, pedig rendesen 2szer mostam hajat és alaposan öblítettem.
Sörös öblítés: fényes, de rettentő száraz haj.
Ami nekem bevált az a levendulás öblítés. Úgy csináltam, hogy fél dl almaecetett beleöntöttem 1,5l vízbe és beleöntöttem fél üveg levendula olajat ettől gyönyörűszép fényes és illatos volt a hajam sokáig.
Olivaolajos pakolás: zsíros maradt utána a hajam, ajánlom, ha kipróbálod, hogy csak a hajtöveidtől kb. 3-5cm-re kend fel.
Citrom: fényes haj, szőkítí is egy kicsit a hajat....még sok minden van amit kipróbáltam, de ezek a legelterjedtebbek.
Viszont, ami nem házi, de nekem bevált az a Kallosnak és a Gliss Kurnak a pakolása(i). Ami pedig az olcsóbb a Rossmann saját márkája (Isanának) van samponja és balzsama minden féle hajra én a festett hajra valót használom, és nagyon jó!
A bőrödet hetente radírozd le, mint az arcodat. Én 2 evőkanál sót kutyulok el egy kis tejben és azt szoktam felkenni. Használj éjszakára hidratálót, én abból természetes alapanyúgút használok (Alverde), mert érzékeny a bőröm. Ja a hajadhoz még annyit, hogy most nyár van, ha lehet ne szárítsd meg. Viszont ha kimész napozni vagy strandra fújd be hővédővel és ha vasalod/göndöríted akkor is. Ha klóros víz éri a hajadat, utána mindenképpen mosd meg, mert nem tesz jót neki. Az avonnak van ilyen olajos "lötty" bocsi de nem tudom a nevét az nagyon jó!! Ha elvan töredezve a vége, ajánlatos levágatni, mert addig azok a hajszálak ugye nem is nőnek..
A miteszeres bőrre én első körben egy jó(!) kozmetikust ajánlanék, ha még nem jársz. Ha durvábban pattanásos a bőröd akkor bőrgyógyászt. A kozmetikustól kérhetsz krémeket is, én tőle kaptam Ilcsi féle fekete szappant. A DM-ben lehet kapni Himalájás arclemosó gélt, az is használt. Meg érdekes módon a Baleás tonik és stift is jó volt. Kicsit sokat írtam bocsi, de ha van még kérdésed nyugodtan írj!:)
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!