A legjobb hajnövesztési technikák, szerek, tapasztalatok?
Gyerekkorom óta növesztem a hajam, már szinte mindent kipróbáltam. A végkövetkeztetés: Óvni a hajat minden sérüléstől, rendszeresen nagyon keveset vágni a végéből. A hajnövesztő szerek közül egyedül a vitaminok segítettek, abból is a B-vitamin komplex ért legtöbbet, nőtt a hajam gyorsan és alig hullott ki 1-2 szál. A baj csak az vele, hogy a bőr könnyebben pattanásos lesz tőle.
Azt kell legkomolyabban venni, hogy úgy bánj a hajaddal, mintha valami értékes antik csipke lenne. Semmi ne akadjon bele, ne súrlódjon, dörzsölődjön, minél enyhébb sampont használni, nagy fogú fésűvel fésülni, az aljáról kezdve és lassan, óvatosan. Feltűzve hordani a legjobb a hajnak, de ne legyen túl szoros, a műanyag csipeszekkel vagy nagy kontytűkkel jól fel lehet tűzni. Hajgumit mellőzni, esetleg fonatok végére a kis szilikongumik jók. Sok balzsamot használni, kifésülő sprayket, pakolásokat, olajokat. Ezek nagyjából az alapok. Én most már a térdig érő felé közelítek, ezek működnek nálam, különben ekkorára meg sem nőtt volna a hajam. Még ennél a hossznál is fényes, nagyon dús és a vége is vastag, nincs elvékonyodva.
Tapasztalatként még annyit tudnék hozzátenni, hogy házi praktikákkal nem érdemes foglalkozni. Ha megtaláltad a termékeket, amik neked beváltak, akkor a nyomába sem fognak a házi kotyvalékok érni. Mindig rossz döntés volt, mikor kipróbáltam egyet-egyet.
Ricinus: masszív hajhullás, zsíros fejbőr, száraz hajvégek
Ecetes öblítés: száraz, de fényes haj
Sörös öblítés: extra fényes, de száraz és szállós haj
Tojássampon: szintén száraz haj, tojásdarabok a hajamban, büdös
És még folytathatnám...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!