Tényleg így dauerolnak az új fiatal fodrászok? Magyarázat lentebb.
A hajam vállig érő, festett és szögegyenes, és emiatt daueroltatom évek óta, mert így legalább van frizurám ami egyenes hajjal nem volt. A volt fodrászom úgy csinálta, hogy a tincseket egyenként bekente Schwarzkopf dauervízzel, és feltekerte dauercsavarókra, majd rajtahagyta 45-50 percig. Lemosta és a fixálót 10-15 percig rajtahagyta. Lemosta, felcsavarta nagy csavarókra és búra, és fél évig volt tömege és formája a hajamnak. Pakolásokat használtam, így nem roncsolódott a hajam. Viszont sajnos elhunyt a fodrászom, így kénytelen voltam máshova mennem, ahol először feltekerték a hajam vékony dauercsavarókra, és rászórták a Loreal kímélő dauervizet,rajtahagyták 10 percig, lemosták, majd 5 perc fixáló és 15 perc öblítés. Majd csavarás, és búra.
Drága volt, de csak 3 hétig tartott, és csak hullámos volt. Másik fodrászt kerestem, ő is így csinálja és szintén 3 hétig tartott. Tényleg így dauerolnak az új fiatal fodrászok?? Hogy értessem meg velük, hogy ha a félhoszú hajamat vékony dauercsavarókra feltekerik, és ráöntenek dauervizet, nem éri a hajam összes részét, és 10 perc nem elég. Nem tudok havonta 5-6-8 ezret kifizetni !!!
Én ellenkeznék. Ma már úgy tanítják, ahogy a kérdezőnek csinálták. Hogy nem lesz erős? Az talán azért van, mert eleve úgy csinálják a mai vegyszereket, hogy ne legyen birkagöndör a haj tőle, mint a régiektől. Az hülyeség, hogy a fodrász ezzel akar több pénzt keresni, hiszen az elégedetlen vendég nem fog gyakrabban visszamenni, hanem egyáltalán nem megy vissza.
Kedves Kérdező! Az előre felcsavart hajat simán át lehet itatni a dauervízzel utólag is, nem ezen múlik a tartósság. Még annyit lehet tenni, hogy a hatóidőt meghosszabbítani - igaz, hogy az utasításban az van, hogy nem lehet túllépni, de azért ez nem teljesen így van...
Köszi a válaszokat, mentek a zöld kezek. :-)
Amikor felcsavarták a hajam dauercsavarókra, és aztán öntötték rá a dauervizet, nem tudták teljesen átitatni, és a fixálóval sem, mert mindkét fodrásztól hazajövet után még valamennyire hullámos volt, de mikor már én csavartam be otthon 1 hét múlva, kétféle hajam volt, azaz felül hullámos, de alul teljesen sima, mintha kivasalták volna, mert a hajam lépcsőzetesen van levágva, azaz a fejem felső részén lévő tincsek jóval rövidebbek, mint lenn, alul 4-szer hosszabb a hajam. Tehát a hosszú tincsek alul amikor felcsavarták és ráöntötték, nem itatódtak át teljesen vagy alig, felül meg persze a rövid tincsek átitatódtak. Ismerőseim azt kérdezték, miért csak a hajam felső részét daueroltattam be, és alul miért vasaltam ki. Na ezért kellene olyan dauer,mint a régi fodrászomnál, aki a tincseket egyenként átitatta, majd feltekerte.Ott egyforma volt a hajam, esetleg fenn picit göndörebb, de alul is szép hullámos volt. Ja, és nekem a hullámos haj áll jól, de az egyenes haj semmilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!