Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Miért sötétebb a térdemnél a...

Miért sötétebb a térdemnél a bőröm?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Az a problémám, hogy a térdemen és a térdem körül sokkal sötétebb a bőröm, mint máshol. Anyukám szerint azért, mert alapból kreol a bőröm és mivel a a térdemnél vastagabb a bőr, sötétebb is. De engem ez nem hagy nyugodni, mert másnál nem látom ezt, akár kreol bőrű, akár nem. Már már olyan, mintha koszos lenne, de nem az. Szoktam Erősen sikálni, próbáltam már bőrradírral is, hátha mégis koszos, de semmi. Amíg még nedves és akkor dörzsölöm, természetesen hámlik a bőröm, de az sem használ eleget.

Szóval szerintetek miért van ez így, mit tudnék tenni?

2012. jún. 26. 14:18
 1/4 anonim ***** válasza:
fürdésnél bör radir+ szivacskő fürdés után meg kend be valami nagyon "zsiros" krémmel (pl kézkrém) nagyon ki van ott száradva a bőrőd plusz vastag is... nekem az egyik bokámon ilyen
2012. jún. 26. 14:26
 2/4 anonim ***** válasza:

Ugyan ne foglalkozz ezzel!

Szerintem másnak sem, vagy legalábbis nem mindenkinek egyöntetű színű.

Én pl ilyen hyporeklám bőrű vagyok, de a térdem körül nekem is egy árnyalatnyival sötétebb, vagyis hogy ott van némi színe. Szerintem ez attól van, hogy oda más szögben esik a nap fénye, normális járkálás közben jobban letud sülni, mint alul a lábszár. És sok év alatt az jellemzően kissé sötétebb marad.

2012. jún. 26. 14:30
 3/4 anonim ***** válasza:
Én is kreol vagyok, és nekem tavaly volt nagyon feltűnően sötétebb ott, mint máshol. Egy egyhetes kenu túrán voltam, ahol az ülésnél ugye a combom és a térdem barnult, és ahogy felálltam és "összegyűrődött" a bőr a térdemen sokkal sötétebb volt.
2012. jún. 26. 14:41
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek!!:)
2012. jún. 26. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!