Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Hogyan vigyem fel a ricinosola...

Hogyan vigyem fel a ricinosolajat a szempillámra?

Figyelt kérdés

Sokan mondták hogy szempillaspirállal vigyem fel.

Kicsit félek hogy belemegy a szemembe és azt mondták az nem tesz jót neki.

Ti hogyan csináljátok?

És ha a hajamra kenem akkor csak a tövére vagy az egész hajhosszra kell?

2012. jún. 18. 10:38
 1/7 anonim ***** válasza:
ezekre énis kiváncsi vagyok, de had kérdezzek már tőled, hol vettél olyan olajat??:)
2012. jún. 18. 10:42
 2/7 A kérdező kommentje:
Budapesten élek és patikában vettem.:) De szerintem gyógynövény boltban is kapható.:)
2012. jún. 18. 10:48
 3/7 anonim ***** válasza:

Egy üres, kimosott szempillaspirállal a legegyszerűbb, de fülpiszkálóval is nagyon könnyen fel lehet vinni.

Nem baj, ha belemegy a szemedbe. Maximum pár mp-ig homályosan látsz, de amúgy semmi más baj nem lesz belőle. Az orvosok árpa kezelésére is használták úgy, hogy pár cseppet belecsepegtettek a szembe.

Ha növeszteni szeretnéd a hajad, akkor csak a tövére, ha ápolni is szeretnéd, akkor az egész hosszára. Ajánlatos keverni olíva vagy étolajjal, mert alapjáraton elég sűrű olaj és melegítsd fel mielőtt használnád, mert az is segít a könnyebb felvitelén.

2012. jún. 18. 10:56
 4/7 anonim ***** válasza:
és mennyibe kerül?
2012. jún. 18. 11:07
 5/7 anonim ***** válasza:
Én midig fülpiszkálóval vittem fel
2012. jún. 18. 11:10
 6/7 A kérdező kommentje:

csak pár 100 forint,nem drága :)

És köszönöm a válaszokat! :)

2012. jún. 18. 12:39
 7/7 anonim ***** válasza:

1. válaszoló: Bármelyik patikában kapható. Én 100 grammot vettem 500 ft-ért, de van ahol olcsóbb.

Egy jó alaposan kimosott szempillaspirállal könnyedén fel lehet vinni a ricinust, de fülpiszkálóval is tökéletes (és nekem valahogy egyszerűbb is). A szemre nem ártalmas. A legjobb, ha közvetlenül lefekvés előtt kened fel.

Én csak a hajtőre szoktam felkenni (ha túl sűrűnek találod, akkor mikrózd meg, de csak annyira, hogy langyos legyen). A hajvégekre pedig olívaolajat teszek. Betekerem folpackkal, rá a törölköző, hogy melegen tartsa.

Nekem az a tapasztalatom, hogy ha a ricinust olívaolajjal keverve teszem fel a hajamra, akkor nagyon lelapul a hajam, tehát ezt nem ajánlanám.

2012. jún. 18. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!