Hogy nő a haj? A tövétől, és nem a végétől igaz?
Figyelt kérdés
Ha a tövétől nő, akkor miért számít, hogy levágatjuk-e a végét? Úgy gyorsabban nő, anya azt mondta.2012. máj. 29. 08:58
1/7 anonim válasza:
Nem igaz, hogy a vágástól gyorsabban nő. A tövétől nő, a hajhagyma nem érzékeli, hogy a haj vége le lett-e vágva. Azért érdemes vágatni, mert ha már nagyon törik akkor hiába nő a tövénél, a vége mindig rövidül, emiatt nem lesz hosszabb. Erre mondják tévesen, hogy nem nő.
2/7 anonim válasza:
Gondolj bele egy festett hajba: ha elkezd lenőni nem a vége lesz eredeti színű hanem a töve mivel a tövétől nő, a hajunk a fejünkben lévő hajhagymából nő ki, a hajszál maga egy élettelen szál és a sok megpróbáltatástól (mechanikai hatás) a legöregebb része azaz a vég (mivel az nőtt ki a legrégebben a fejedből) elkezd száradni törni vékonyodni, ezért ezt kb havonta, 2 havonta érdemes levágni, hogy ne legyen csúny, száraz, szálkás!
4/7 anonim válasza:
Nem, de a hajam ápolása a hobbim. :)
5/7 anonim válasza:
Nekem is, és még mellé fodrász is vagyok! Akkor ha érdekel olvasd el amit most fogok írni, elmesélem, hogy miért nő a haj gyorsabban ha rendszeresen vágva van a vége! Gondolj bele a rövid hajúaknál 3-4 hetente már lenövi a fazont, a haj akkor nő jobban ha a vellus=velő levegőt kap, de mivel a hajszál vége a vágás után bizonyos idő múlva beszárad nem tud levegőzni, ezért nem nő gyorsan a hajuk azoknak akiknek meleg ollóval van vágva, arra tényleg jó, hogy nem törik fel olyan hamar. De aki nem vágatja rendszeresen, annak elkezd törni a vége akárhogy is ápolja (az ápolással max. időt tud nyerni az ember) és a letörött részek az a kb 2-4 mm olyan mintha nem is nőtt volna a haja...
6/7 anonim válasza:
Én úgy gondolom, hogy a rövid hamar lenövi a fazont, mert annál az az 1-2 centi amit havonta nő sokkal nagyobb arány a haj hosszához viszonyítva, mint a hosszúnál, ezért könnyebben látszik rajta, hogy mennyit nő. Viszont nem hiszem, hogy például nekem a közel 130 cm-es hajamnál számít, hogy levegőzik-e a vége. Azt a hajhagymáim nem tudják érzékelni.
Abban viszont egyetértek, hogy kell vágatni. Amíg növesztettem a hajam, addig 3 havonta vágtam, most már nem növesztem, így havonta 1-2 centit vágok belőle (nem járok fodrászhoz, mert a legtöbb azt se tudja hogy álljon hozzá egy ilyen hajhoz, dörzsölik és tépik össze-vissza, SLES samponnal mossák, csak kárt okoznak). A rendszeres vágástól mindig egészséges és vastag marad a vége.
7/7 anonim válasza:
Nem a végének kell, hogy levegőt kapjon, de nem fogunk ezen össze veszni! :) Te is úgy csinálod ahogy akarod, és mindenki más is, gondolom ebben megegyezhetünk, és talán abban is, hogy én sem melegedni jártam a suliba :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!