Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Begyulladt köldökömet mivel...

Begyulladt köldökömet mivel gyógyítsam? (köldök piercingem lett)

Figyelt kérdés
2009. jún. 29. 01:07
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
31%

1.) AZONNAL VEDD KI A PIERCINGET!!!

2.) Gyógyszertárban sürgősen vegyél hipermangán-kristályt (ez egy fertőtlenítőszer), ebből késhegynyit tegyél 1-2 liternyi vízbe és ezzel borogasd elsősegélyként a köldököd.

A BETADIN folyadék is nagyon jó, ebből pár csepp kell 1 liternyi vízbe, azzal borogasd a sebedet...

3.) Ha 1-2 nap alatt nem kezd gyógyulni a seb és nem múlik a fájdalom, akkor sürgősen menj el a háziorvosodhoz!

Vedd ezt nagyon komolyan, mert lehetséges, hogy nem volt kellően fertőtlenítve a piercing vagy a szúróeszköz, amivel az a kontár átszúrta a bőröd. :-[[

Lehet, hogy vérmérgezésed van, lehet, hogy csak kisebb fertőzés?...

Akkor is rögtön rohanj orvoshoz, ha erősödik a fájdalmad...

Az is lehetséges, hogy a friss seb miatt fémallergia lépett fel nálad (ezért fontos azonnal kivenni a piercinget), mert amíg az a bőrödben van, egyre nagyobb sebed keletkezik.

A fémallergiát úgy tudod megállapítani, ha most kiveszed a piercinget, akkor szépen begyógyul a sebed, szinte magától. Javaslom, ha már mindenképpen meg akarod gyűrüzni magad, akkor arany-piercinget tegyél a bőrödbe, az nem vált ki allergiát.

Jobb, ha tudod, hogy a köldök-piercing állandóan váladékozni fog, soha nem fog begyógyulni teljesen, ha benne hagyod a lyukban a fémet... :-[[

2009. jún. 29. 02:05
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is begyulladt először, de elmúlt pár nap múlva.

Azzal kenegesd amit javasolt a piercinges is, már ha rendes helyen csináltattad. Ha nem mondott semmit akkor nem tudom.

2009. jún. 29. 03:35
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Ne vedd ki,hanem Betadinnal vagy Octenisepttel kezeld!Nekem is sokáig gyulladt volt,de szép lassan rendbejött.
2009. jún. 29. 07:55
 4/13 anonim ***** válasza:
11%
Most tényleg azt gondoljátok, hogy ettől szebbek vagytok? Csak gondot okoztok magatoknak...
2009. jún. 29. 09:48
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Hát amúgy sztem nagyon is szép :)

De ízlések és pofonok, szóval ha neked nem tetszik, elfogadom....

Nekem is már több mint fél éve van és még mindíg gennyezik :S

Kenegesd Betadinnal, és ne menj vele vízbe, mert az csak ront a helyzeten.

Pár nap alatt elmúlik ám!!

:D

2009. jún. 29. 10:15
 6/13 anonim ***** válasza:
Betadine
2009. jún. 29. 11:04
 7/13 A kérdező kommentje:

köszi a sok segitséget!! :)

az első válaszolónak üzenem, hogy Lehet nem hülyeség amit irt, mert volt a szám fölött is, de azt kivettem mert folyamatosan begyulladt és undoritó volt. A köldökömben meg lehetséges hogy csak az leső pár napban ilyen?

2009. jún. 29. 12:22
 8/13 anonim ***** válasza:
60%

Első válaszoló vagyok :

Azért említettem a fémallergiát, mert sajnos a kislányomnál (fülbelövés után) ez történt... :-[

Amíg nem vettük ki a fülbevalót, addig gyulladt volt, egyre csúnyább lett a seb, minél jobban kezelgettük...

Ahogy kivettem neki, azonnal begyógyult!

Aztán mikor másodszor megint megpróbáltuk (mert nagyon szerettünk volna neki fülbevalót), akkor azt csináltuk, hogy mindjárt a fülbelövés után kicseréltem a fülbevalót egy aranyra, amit előtte alaposan fertőtlenítettünk! Ez egyáltalán nem irritálta a sebet, szépen begyógyult neki pár nap után. :D

Utólag jöttünk rá, hogy ezt a fémallergiát a belőtt fülbevaló váltotta ki nála (pedig aranyozott volt, orvosi nikkelből, mégis)... A fémallergia azóta is megmaradt nála, egyedül az aranytól nem gyullad be a bőre. (Még a szemüvege szára sem lehet fém, mert attól is allergiás kiütéseket kap.)

Szóval, gondolj erre a lehetőségre is. :-[

2009. júl. 2. 02:14
 9/13 anonim ***** válasza:

első váálaszolonak: mindenkinek begyulad előszőr mivel a szervezetnek meg kell szoknia...

a betadine nem a legjobb...pár hónapig ne cserélgesd a pct mert el fog vékonyodni KODÁN-nal csepegtesd be és ragaszd le pár hétre.

2009. júl. 7. 20:34
 10/13 anonim válasza:
szia nekem érdekes 27évesen ment el az eszem,csináltattam a köldökömben,de nem bánom.igaz sokáig be volt gyulladva,de a betadine segít.A kozmetikusomnak is volt az arcán is ő is kivette mert olyan ponton volt ahol csak gyulladásban volt folyamatosan,köldökén nincs gond.kitartás helyre jön és igen is kell ez egy csajszinak.
2009. júl. 15. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!