Begyulladt köldökömet mivel gyógyítsam? (köldök piercingem lett)
1.) AZONNAL VEDD KI A PIERCINGET!!!
2.) Gyógyszertárban sürgősen vegyél hipermangán-kristályt (ez egy fertőtlenítőszer), ebből késhegynyit tegyél 1-2 liternyi vízbe és ezzel borogasd elsősegélyként a köldököd.
A BETADIN folyadék is nagyon jó, ebből pár csepp kell 1 liternyi vízbe, azzal borogasd a sebedet...
3.) Ha 1-2 nap alatt nem kezd gyógyulni a seb és nem múlik a fájdalom, akkor sürgősen menj el a háziorvosodhoz!
Vedd ezt nagyon komolyan, mert lehetséges, hogy nem volt kellően fertőtlenítve a piercing vagy a szúróeszköz, amivel az a kontár átszúrta a bőröd. :-[[
Lehet, hogy vérmérgezésed van, lehet, hogy csak kisebb fertőzés?...
Akkor is rögtön rohanj orvoshoz, ha erősödik a fájdalmad...
Az is lehetséges, hogy a friss seb miatt fémallergia lépett fel nálad (ezért fontos azonnal kivenni a piercinget), mert amíg az a bőrödben van, egyre nagyobb sebed keletkezik.
A fémallergiát úgy tudod megállapítani, ha most kiveszed a piercinget, akkor szépen begyógyul a sebed, szinte magától. Javaslom, ha már mindenképpen meg akarod gyűrüzni magad, akkor arany-piercinget tegyél a bőrödbe, az nem vált ki allergiát.
Jobb, ha tudod, hogy a köldök-piercing állandóan váladékozni fog, soha nem fog begyógyulni teljesen, ha benne hagyod a lyukban a fémet... :-[[
Nekem is begyulladt először, de elmúlt pár nap múlva.
Azzal kenegesd amit javasolt a piercinges is, már ha rendes helyen csináltattad. Ha nem mondott semmit akkor nem tudom.
Hát amúgy sztem nagyon is szép :)
De ízlések és pofonok, szóval ha neked nem tetszik, elfogadom....
Nekem is már több mint fél éve van és még mindíg gennyezik :S
Kenegesd Betadinnal, és ne menj vele vízbe, mert az csak ront a helyzeten.
Pár nap alatt elmúlik ám!!
:D
köszi a sok segitséget!! :)
az első válaszolónak üzenem, hogy Lehet nem hülyeség amit irt, mert volt a szám fölött is, de azt kivettem mert folyamatosan begyulladt és undoritó volt. A köldökömben meg lehetséges hogy csak az leső pár napban ilyen?
Első válaszoló vagyok :
Azért említettem a fémallergiát, mert sajnos a kislányomnál (fülbelövés után) ez történt... :-[
Amíg nem vettük ki a fülbevalót, addig gyulladt volt, egyre csúnyább lett a seb, minél jobban kezelgettük...
Ahogy kivettem neki, azonnal begyógyult!
Aztán mikor másodszor megint megpróbáltuk (mert nagyon szerettünk volna neki fülbevalót), akkor azt csináltuk, hogy mindjárt a fülbelövés után kicseréltem a fülbevalót egy aranyra, amit előtte alaposan fertőtlenítettünk! Ez egyáltalán nem irritálta a sebet, szépen begyógyult neki pár nap után. :D
Utólag jöttünk rá, hogy ezt a fémallergiát a belőtt fülbevaló váltotta ki nála (pedig aranyozott volt, orvosi nikkelből, mégis)... A fémallergia azóta is megmaradt nála, egyedül az aranytól nem gyullad be a bőre. (Még a szemüvege szára sem lehet fém, mert attól is allergiás kiütéseket kap.)
Szóval, gondolj erre a lehetőségre is. :-[
első váálaszolonak: mindenkinek begyulad előszőr mivel a szervezetnek meg kell szoknia...
a betadine nem a legjobb...pár hónapig ne cserélgesd a pct mert el fog vékonyodni KODÁN-nal csepegtesd be és ragaszd le pár hétre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!