Kinek mi vált be hajtöredezettség ellen? Növesztem a hajam, de hiába kenem ezzel is, azzal is, folyton törik a vége és a fodrásznál kötök ki.
Vágd magadnak, havonta 0,5-1 cm-t. Ez segít megelőzni a töredezést. Először azt kéne leküzdeni, utána elkezdeni növeszteni. Ha hosszabb hajad van, vegyél egy hajvágó ollót, és azzal csak a töredezett hajszálak végeit vágd le. Tévézés közben jó elfoglaltság, és tényleg sokat segít, ha eleget csinálod. Főleg akkor jó, ha lépcsőzetes a hajad vagy feljebb is törik, nem csak a vége.
Emellett szedj hajvitamint, és használj pakolásokat, hajvégápolókat, olajokat. Mondjuk ezt írtad, hogy kenegeted.
Fontos még, hogy hogyan bánsz a hajaddal. Ne formázd se hővel, se termékekkel, ne fesd, ne dauerold, stb. Használj jófajta fésűt, aminek nincsenek élei (a műanyagoknak legtöbbször van egy összeillesztése, ahol elég éles tud lenni), a hajkeféket a vaddisznósörte kefén kívül felejtsd el. Mindig bánj óvatosan a hajaddal, hord feltűzve, ez segít megvédeni a hajvégeket a károsodástól és kiszáradástól. A hajgumikból csak olyat használj, amin nincs fém rész, és minél puhább, annál jobb. Vizesen ne dörzsöld, ne fésüld a hajad, mert sokkal sérülékenyebb.
Most hirtelen ennyi jut eszembe. Apróságoknak tűnnek, de ez mind mind összeadódik. Mivel a haj folyamatosan használódik el, ennek a folyamatát kell lelassítani.
az sem ér sokat ha mindig vágva van a vége! 1 hónapban elég egyszer levágni egy nagyon kicsit! ha folyton vágva lenne akkor már nem tök mindegy hogy törik-e? ugyanolyan kicsi maradna. én inkább ezt ajánlom neked: [link]
duplán nő tőle a haj és sokkal egészségesebb is lesz. persze a hajpakolást meg a hajvégápolót soha ne felejtsd el. én azért szenvedek amúgy ezzel mert szőkítem is a hajam meg vasalom is... de amióta kezelem krémekkel meg a dr. head-el sokkal sokkal jobb.
Én ezt ajánlom:
Csodát művel a hajjal, megerősíti és fényessé, puhává varázsolja. 800-1000 ft körül van 1 literes kiszerelésben kapható szinte minden fodrászkellékesnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!