Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Hogyan kell ápolni, tisztítani...

Hogyan kell ápolni, tisztítani az arcot? (serdülők)

Figyelt kérdés
2009. jún. 23. 16:46
 1/5 anonim ***** válasza:
Megmosod szappannal vagy arctisztító géllel/krémmel.Hetente 1x leradírozod.Tonikkal végigtörlöd.Ha száraz akkor hidratáló krém,ha zsíros akkor zselé,vagy faggyútermelést szabályozó krém.Ha pattanásos akkor veszel a gyógyszertárban ecsetelőt/krémet..blabla
2009. jún. 23. 16:54
 2/5 anonim ***** válasza:

A serdüléshez hozzátartozik sajnos a pattanás. Ezt a hormonok okozzák, aki idővel elmúlik, de ha rossz kozmetikus kezébe kerülsz, vagy rossz termékeket, esetleg túl kencét használsz az még károsabb is lehet, mert megmaradnak a hegek. Ne erőltesd a pattik és mitesszerek kinyomását, mert azzal még nagyobb bajt okozhatsz. Reggelente alaposan moss arcot tiszta hideg vízzel, és különféle természetes praktikákkal próbáld leküzdeni a pattanásokat. Pl.: Ha nagyon gyulladt a bőröd főzz ki kamillateát, vagy sima kamillavirágot, és egy zsebkendőt áztass bele, tedd az arcodra pár percedre. Hasonlóképp jótékony hatású az uborkakarika. Kicsit nyomkodd meg őket és így a levük jobban kijön, a bőrös be tudja szívni.

A mitesszerekre a citromlébe áztatott vattapamacs lehet nagyon jó.

Egy másik hatásos arcpakolás: Tejbe reszelj uborkát és morzsolj bele kicsi élesztőt. Kend fel, majd mikor megszáradt, dörzsöld le, mosd le.

A legtöbb kozmetikumnak amúgy főként ezek az összetevői, csak egyéb vegyszereket tesznek még bele, ami káros lehet a serdülők bőrére.

Ha nagyon szeretnél valami kencét, akkor egy arc tisztító tonik bőven elég. Ha sminkelsz, minden este mosd le, és ha lehet csak antibakteriális termékeket használj.

Minden jót, nyugi, nem soká kinövöd! ;)

2009. jún. 23. 17:18
 3/5 anonim ***** válasza:
szerintem garnier pure 3 in 1 -t használd,nekem nagyon jó, szinte nincs pattanásom és a bőröm se fénylik :))
2009. jún. 23. 19:28
 4/5 A kérdező kommentje:
Oh nagyon szépen köszönöm a válaszokat!:)
2009. jún. 24. 00:35
 5/5 A kérdező kommentje:
Jaj azt még elfelejtettem mondani hogy 15éves vagyok szerencsésnek mondhatom magam mert pattanásaim szinte egyáltalán nincsenek, néha jön elő 1-2, a mitesszerek nuku.(kozmetikusok most inkább fogják be a fülük:)eddig az arcom ápolását valami hihetetlenül elhanyagoltam.. gyakran úgy feküdtem le arcmosás nélkül és reggel mentem el szintén arcmosás nélkül(most sokan gondolják hogy mosdatlan büdös tróger vagyok.:D..lehet igazuk van.és mostanába egyre több bőrproblémám van.. valószínűleg későn serdülő típus vagyok.. és persze most már nagyon fogok figyelni a bőrömre:)
2009. jún. 24. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!