Milyen tornagyakorlatokat javasoltok?
159 cm magas és 52 kg 19 éves lány vagyok, nincs semmi baj az alakommal, meg vagyok vele elégedve, csak szeretnék egy kicsit formásabb, "izmosabb" lenni, pl. a fenekemen, lábaimon, hasamon és mellnél. Mik a legjobb tornagyakorlatok amiket itthon végezhetek, esetleg van ilyen oldal?
Ja és még azt is szeretném tudni, hogy a 160 cm-es lányoknál mik számítanak tökéletes méreteknek (súly, mellméret, stb.)? Arra gondolok, hogy a modelleknél is megvan, hogy 180 cm-esek, 60 kilósak, stb. És léci ne írjatok olyanokat, hogy senki sem tökéletes, mert tudom, és nem is arra gondoltam. Előre is köszönöm a hasznos válaszokat! Üdv mindenkinek!:)
Szia!
A tornagyakorlatokról: Mozgasd át mindenedet, először melegíts be, fejtől lefelé. Fejkörzés, karkörzés, vállhúzás, derékkörzés, hajolgatás kis terpeszben a bokákhoz, bokakörzés, szóval figyelj, hogy nyújts egy kicsit. A fenékre nagyon jó a bicikli is, de tornagyakorlatok közül tipikusan fenékre erősít a "kutyapisiléses" lábemelgetés, ha hanyatt fekve emelgeted szép lassan a lábad, ne engedd le gyorsan, illetve ha négykézláb hátrafelé tolod ki a lábad. A combra erősít például a guggolás, de egyenes derékkal csináld és vigyázz mert az a térdeknek nem tesz túl jót. Vádlira állítólag hatásos az, ha lábujjhegyre emelkedsz szép lassan, majd vissza, de lábra tényleg a bicózás izmosít a legtöbbet. Hasra pedig egyértelműen a felülés. Nem kell teljesen felülni, mert az nem valami túl jó a derekadnak, elegendő hasprést csinálni. A legfontosabb, hogy napi rendszerességgel csináld, mert csak úgy van értelme, esetleg napról napra egy kicsit többet.
A testalkatodról pedig annyit, hogy szerintem ideálisnak tűnik a magasságodhoz a súlyod. Itt ki is számíthatod a testtömegindexed ha érdekel: [link] Remélem sikerült segítenem valamennyit. Sok sikert az erősítéshez!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!