Igaz az, hogyha napozás közben vízzel locsoljuk a bőrünk, akkor jobban barnulunk?
Figyelt kérdés
2012. ápr. 29. 10:59
1/5 Smartguy86 válasza:
Nem. A vízcseppek lencseként működnek és koncentrálják a napsugarakat a bőr egy kis felületére. Így gyorsan le lehet égni! A barnuláshoz minél fokozatosabb sugárterhelés kell, elnyújtva, nem szabad "gyorsan akarni".
2/5 anonim válasza:
Nekem van ilyen spricnim [link] és ezzel szoktam magam mindig fújkodni. Azért is jobb, mert így nincs annyira melegem.
3/5 anonim válasza:
Szerintem igen. Legalábbis nálam ez működik :) Bemegyek a vízbe, utána meg kijövök és megszárítom magam a napon. Párszor megcsinálom ezt és nagyon szép barna színem lesz estére.
4/5 anonim válasza:
Jobban, koncentráltabban jön az UV-fény. Ha nem égeted le magadat, akkor igen, óvatosan alkalmazva jobban barnulhatsz. De vigyázz nehogy égés legyen belőle.
5/5 anonim válasza:
Mértékkel és óvatosan alkalmazva igaz, de ha túlzásba viszik komolyan meg lehet égni.
Egyébként én is szoktam ilyet csinálni, sokkal jobban megfog így a nap. Mondjuk én úgy csinálom, hogy napozás előtt bekenem magam naptejjel, ami vízálló és így napozok egy ideig. Amikor nagyon melegem van lelocsolom magam és visszafekszek napozni. Ezt így megcsinálom párszor egy nap, de a déli órákban mindig árnyékba vagyok, s ilyenkor újra bekenem magam naptejjel. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!