Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Heti hányszor próbálsz ki...

Heti hányszor próbálsz ki valami új frizurát, valamint mennyire változatosan készíted el reggelente a hajadat?

Figyelt kérdés

Én ha nem sietek igyekszek valami újdonságot belecsempészni az aznapi frizurámba, kivéve ha bal lábbal kelek fel, mert akkor tök mindegy milyen :D Amúgy imádom gyűjteni a különböző hajstílusok elkészítéséről a videókat :D

És ti?

2012. ápr. 15. 16:52
 1/3 anonim ***** válasza:

Nekem nagyon fontos a hajam, de ez leginkább a hétvégi hajápolási rutinomon látszik meg. Hétköznap többnyire sietek, így túl extra dolgokat nem csinálok. Régebben utáltam a hajam, seszínűnek gondoltam, fazonja se volt. Miután lett egy jó fazon vágva, kicsit meg lett ritkítva (így is maradt hajam bőven), ma már az egyik büszkeségem. Ezért imádom kiengedve hagyni és többnyire egyenes. Mivel alapból közelebb van a hajam az egyeneshez, mint a hullámoshoz egyszerűbb kivasalni hajmosás után, és akkor a következő hajmosásig le van tudva. A hullám vagy a göndörség kb. 2-3 óráig marad meg a hajamban.

De azért néha próbálok újítani. Most nagy kedvenc, hogy a fülem felett 1-1 kis tincset megfogok, átfésülöm és kb. vízszintesen beviszem középre, hullámcsattal rögzítem. Ez akkor jó, amikor zavarna, ha esetleg az arcomba lóg a hajam. Amit szeretek még most, az a fonás minden mennyiségben. A padlófonás már megyeget, csak nagyon laza, úgyhogy kell még gyakorolni és a halszálka fonást is szeretném megtanulni, bár lépcsőzetes hajon nem tudom mennyire sikerül majd.

Most azt találtam ki, hogy középen elválasztom a hajam, 1-1 tincset leválasztok és a választéktól kezdve befonom oldalra, a fül alá és kis szilikongumival, vagy hullámcsattal rögzítem. Ha minden jól megy, és sikerül is megcsinálni olyasmi lesz remélhetőleg, mintha fonott hajpántom lenne.

Amikor összefogom a hajam, akkor leginkább az elhelyezést szoktam variálni. Legjobban középmagasságban szeretem, de pénteken pl. egészen fentre fogtam. Nagyon szeretem még a balerina kontyot, főleg, hogy a lépcsőzetes hajból nem sikerült annyira balerinásra, mindig akad egy-egy kiálló kis tincs és a konty sem lesz annyira szabályos, de pont ezért szeretem. Laza, stílusos, mégis csinos.

A holnapi újításom szerintem az lesz, hogy nem vasalom ki a hajam. Bekentem ma ricinussal a hajhosszt és most olyan jó puha, bár nem igazán egyenes, nincs szívem kivasalni, mert a vasalótól mindig kiszárad a hajam. Csak a frufrumat és a fülemnél a göndör babahajat vasalom ki. Vagy este felcsavarom a hajam szivacsos csavaróra, hátha hullámos lenne a hajam. Ha nagyon katasztrófális lenne az eredmény, reggel még mindig ki tudom vasalni. :D

És te miket szoktál csinálni a hajadból?

16/L

2012. ápr. 15. 17:51
 2/3 anonim ***** válasza:

Én nagyon sokat ápolom a hajam, a mániám és a legfőbb hobbim is. De, mivel nagyon-nagyon dús, elég nehéz variálni. A hossza tök jó a különböző frizurákhoz (jóval fenék alá ér), de a súlya miatt hullámcsatok meg apró hajtűk szóba sem jöhetnek a feltűzéshez. Általában csak különlegesebb alkalmakra készítek szebb kontyokat, félkontyokat. A mindennapokban egyszerű kontyokat csinálok, ilyeneket:

[link]

[link]

[link]

Néha csak feltűzöm 2 csipeszes csattal, akkor ilyesmi hatása lesz: [link]

(Amúgy nagyon hullámos/göndör a hajam.)

Ilyet is szoktam: [link]

Vagy két oldalt csinálok 1-2 fonatokat, azokat hátul összekötöm. Ritkán be is szoktam fonni, de úgy nem szeretem. Vagy simán kibontva egy hajpánttal. Nagyjából ennyit szoktam készíteni. Én is nagyon szeretem az ilyen videókat, de sokszor meg sem próbálom, mert annyi hajam van, hogy azzal kivitelezhetetlenek a frizurák.

Az ő csatornája a kedvencem, itt még találok is jókat. http://www.youtube.com/playlist?list=PLF3508F6411A91FDE&feat..

2012. ápr. 15. 20:17
 3/3 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Nos, én két youtube csatornáról szoktam tippeket venni:

1) http://www.youtube.com/user/LetsMakeitUp1/videos Nagyon jó frizurákat csinál ez a csaj, és mivel az én hajam is kb. olyan hosszú mint az övé, ezért a legtöbbjét meg is szoktam csinálni. Van amihez kell még egy kis gyakorlás, de vannak olyanok is amik pikk-pakk megvannak indulás előtt :)

2. http://www.youtube.com/user/bebexo/videos Ez volt a másik, tőle is már nagyon jó ötleteket szedtem, többek között a karácsonyi frizuráját is, dec 24.-én olyan volt az én hajam :))

Én is kiengedve hordom legtöbbször, amit csatokkal, vagy hullámokkal dobok fel, de szeretem kipróbálni a fent leírt csatornákon lévő kontyokat is :))) Azért is jók, mert a hatásukra egyre többet kezdtem törődni a hajammal, no meg a frizurapróbálgatás miatt kell is, hogy ne menjen tönkre hajam :D

Jó hogy nektek dús a hajatok, az enyém elég vékony szálú.

2012. ápr. 15. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!