Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Az ázsiai embereknek mitől...

Az ázsiai embereknek mitől olyan szép a bőrük?

Figyelt kérdés

2012. ápr. 6. 17:47
 1/7 anonim ***** válasza:
69%
Genetikailag ilyenek
2012. ápr. 7. 16:29
 2/7 anonim válasza:
Nem mindenkinek szép ott sem, mondom úgy, hogy több mint 3 hónapot voltam Japánban. Egyébként a genetika tényleg bejátszik. Azt hallottam, azért is más színű a bőrük kicsit, mert van egy plusz hámrétegük, és emiatt kevésbé is fáznak. Az tény, hogy nem egy miniszoknyában bicikliző (!) csajt láttam a fél méteres hóban, mikor rajtam már bundabugyi volt, meg sál-sapka-télikabát.
2012. ápr. 9. 10:17
 3/7 anonim ***** válasza:
95%

Én csak japánokról tudok nyilatkozni. Azt nem tudom, hogy a genetika mennyire játszik ebben szerepet, de azt tudom, hogy a japán lányok/nők nagyon adnak a bőr és hajápolásra.

Mindenféle kozmetikumokat, a termálvizek iszapjából készült pakolásokat, krémeket stb használnak. Ahogy jobban süt a nap rögtön előveszik a napernyőjüket, hogy szép világos maradjon a bőrük (ott az a szép ha minél fehérebb egy nő bőre). 1000féle hasonló praktikájuk van.

Inkább emiatt szép a bőrük.

Az, hogy kevésbé lennének fázósak szerintem nem igaz rájuk, a miniszoknyás biciklizős dolog is inkább a divat miatt van, ahogy nálunk is vannak lányok akik csípőfarmert hordanak és a legnagyobb hidegben is kint van a derekuk.

2012. ápr. 9. 12:08
 4/7 anonim ***** válasza:
Az ALGA és a rengeteg tengeri halolaj, amivel már anyuci pocakjában is bombázták őket, születés után pedig beépült az értendjükbe. Főleg a japánokra igaz, ők a legegészségesebb nemzet, évente tizedannyit sem költenek gyógyszerekre, mint mi magyarok...
2012. jún. 4. 20:46
 5/7 anonim válasza:

Egyrészt az étel miatt, ami főleg rizs és zöldségek. Nem olajosak az ételeik, így nem nagyon vannak pattanások sem. Másrészt rengeteg krémet használnak. Én egy koreai saládnál lakom lassan fél éve, és ezidő alatt az itt elhasznált krém mennyiséget én egy 2 év alatt használnám el. :) Minden reggel és minden este legalább 4 féle cuccot kennek az arcukra. A krémek általában fehérítőt is tartalmaznak, hogy világosítsák a bőrüket.

Szerintem még az is közrejátszik, hogy nincs szoláriumozás és a legtöbb nő védi az arcát a napfénytől, kalappal, maszkokkal és ilyennel: [link] --ez szinte minden második nőn ott figyel. :)

2012. jún. 19. 16:08
 6/7 anonim ***** válasza:
És mi lehet ez a fehérítő krém amit használnak? Én nagyon szeplős vagyok.
2014. okt. 21. 09:38
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Szeretném veletek megosztani a nem genetikai tényezőket is.

1. Az étkezési szokásaik: alga, hínár, hal hallal. A tengeri moszatok, és a hal, tele vannak antioxidánsokkal és a szervezetnek fontos anyagokkal. 2. A másik fontos tényező, hogy nem kemény a vízük. Nem tudom kinél hogy van, de spec nekünk a magyar lakásunkban olyan kemény volt a víz, hogy hiába mostam hajat, sokszor ugyanúgy csomókban állt, mintha zsíros lenne, a bőrömet pedig a végtelenségig szárította.

3. Az itteni ápoló termékek (még ha olcsó is) kímélőbbek, mint az otthoniak. És ezt elsősorban nem csak a bőrömön vettem észre elsősorban, hanem sikerült már az első héten a szemembe kenni és nem csípett annyira, mint az otthoni.

4. Puha törölköző használata. Ezt csak a napokban vettem észre, hogy a japán párom törölközői sokkal puhábbak, mint az enyéim, feltételezem ez is közrejátszik.

5. Kevesebb a stressz. Híresek arról, hogy sokat dolgoznak, emiatt kissé hihetetlennek hangzik, mert ugye munkában mindenki stresszel. DE. Itt az utcán senki nem köt bele a másikba, a boltosok nem úgy néznek rád és nem úgy beszélnek veled, mintha egy szardarab lennél (otthon velem jó párszor megtörtént), és nem menő a bunkó stílus, ami persze otthon még munkahelyen kívül is rossz, stresszes közérzetet okoz.

Ezeket mind tapasztalatból mondom.

Amióta kiköltöztem ide (japán), azóta az én hajam is sokkal könnyebben kezelhető, kevésbé gubancolódik, puha és fényes és a bőröm is sokkal, de sokkal szebb lett azóta, annak ellenére, hogy nem kenem be 1 nap 4x. És annak ellenére, hogy itt dolgozom is, kevesebbet stresszelek, mint otthon.

2016. dec. 29. 05:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!