Mitől függ, hogy valakinek egyenes vagy göndör a haja?
nem feltétlen a génektől. Sok rákbeteg, akiknek a kezelés miatt teljesen kihullott a haja, arról számol be, hogy még a hajszíne is megváltozott, miután visszanőtt. Jó, nyilván nem platinaszőkéből lett ébenfekete. De elvileg, ha teljesen kopaszra lenyíratod, akkor van esély rá, hogy teljesen más fazon nő vissza. Jó, ez gáz, de valaki elég bátor :D
Esetleg próbáld meg ezeket a hatalmas csavarókat. Én is azt használok és épp hogy csak a vége lesz kicsit kerek, amitől rugalmas lesz és nem lapul le. De teljes egészében egyenesnek mondanám.
De a gének miatt van. Az más dolog, hogy idővel változhat a haj, gyerekként sokaknak van göndörebb haja, ami idővel egyenesebb lesz, vagy fordítva. Ahogy a szín is változik. Gyerekkorban sokszor világosabb a haj, mint felnőtt korban.
A hajszál keresztmetszete határozza meg a göndörséget: [link]
Persze befolyásolja az étkezés és sok más dolog. A rákos betegeknek a kemoterápiától hullik ki a haja, mivel az szétroncsolja az osztódó sejteket. Ahogy a kezelés után regenerálódnak a hajhagymák előfordulhat változás nyilván. Ezek befolyásoló tényezők, de alapjában véve a genetika határozza meg, mint ahogy azt is, hogy kinek milyen vastagok a hajszálai, mennyi haja van, stb.
Az egyenesítő balzsamok és pakolások kicsivel egyenesebbé tehetik a hajat, de nem látványosan. Nekem a nagyon hullámos és a göndör határán van a hajam, ezektől lesz mindig kicsit egyenesebb: [link]
Ezek is nagyrészt csak azért működnek, mert a szilikonok bevonják és elnehezítik a hajat.
5 éves koromig szőke, göndör, vállig érő hajam volt. Aztán elkezdett barnulni és nőni. 9 évesen csokibarna derékig érő hullámos hajam volt.10-11 évesen levágattam vállig, szög egyenes volt. Most meg itt vagyok 15 évesen mellig érő göndör,barna hajjal:D
Szerintetek lehet még hullámos/egyenes hajam? Vagy mi következik legközelebb?:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!