Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Ez tényleg így van? (azaz a...

Ez tényleg így van? (azaz a szalicil-sav hatása a bőrre)

Figyelt kérdés

Ezen a linken ( [link] találtam a szalicil-sav hatásáról egy kis bekezdést, ami a következő lenne: ''Az édes nyírfakéregből és leveleiből kinyert szalicil-sav eltünteti a pigment foltokat...''.

Valóban ez igaz? Tényleg eltünteti a pigmentációs zavarokat (pl. szeplő, májfolt) a szalicil-sav? Mik a tapasztalatok? Üdv mindenkinek, várom a válaszokat! :-)

2012. márc. 24. 13:30
 1/2 anonim ***** válasza:
Szerintem csak halványítja. Mivel sav, gondolom hámlaszt. De nem nyáron kellene kipróbálni, hanem inkább télen. Szalicilsavat lehet gyógyszertárban is kapni, de én most nyáron nem vállalnám be.
2012. márc. 24. 14:10
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Ja, nyáron nem ajánlott a használata, még fényvédőszerek mellett sem. Egyébként igen, halványítja őket, mitteszerek, pattanások kezelésére is nagyon jó.
2012. márc. 24. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!