Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mit csináljak, hogy nőjön a...

Mit csináljak, hogy nőjön a hajam? Olyan mintha egyáltalán nem nőne, és nagyon szeretném ha már nőne valamit.

Figyelt kérdés
aggódok, nem tudom mi lehet.
2012. febr. 27. 15:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Szépségvitamin, ricinus olajos pakolás és leginkább

TÜRELEM

Nő az a haj, csak nem olyan gyorsan, ahogy szeretnéd. Ismerősöm 20 év alatt növesztette meg fenékig érőig, semmi sem történik csettintésre.

2012. febr. 27. 15:06
 2/11 A kérdező kommentje:
köszi, nem az a baj, hogy én hamar meg akarom növeszteni, hanem, hogy szerintem ez nem normális, másnak ennyi idő alatt lenő a fél haja nekem meg semmi nem változik
2012. febr. 27. 15:11
 3/11 anonim ***** válasza:

Ricinus olajat (kb másfél evőkanál) szoktam összekeverni oliva (fél evőkanál) és teafaolajjal (két-három csepp). Nem csak hogy gyorsabban nő a hajam, de sűrűbb is lett, nem törik, puhább tapintású. 5 év alatt, úgy hogy félévente jártam fodrászhoz és vágattam vissza pár centit, megnőtt a vállamtól a derekamig. Szép, fényes, puha.

Csak türelem, és ne add fel, ha elsőre nem látsz látványos eredményt, a hajtól nem várhatod, hogy úgy nőjön mint a gomba.

2012. febr. 27. 15:14
 4/11 anonim ***** válasza:
Türelem az elsődleges, emellett ápold sok balzsammal, pakolással, ha sok a törött rész, akkor 2 havonta 1 cm-t vágj le. Én gyerekkorom óta növesztem a hajam, szóval kell a kitartás. A megfelelő ápolás mellett, és úgy, hogy óvom minden sérüléstől a hajam (aminek alapja, hogy szinte mindig feltűzve hordom) 3 év alatt megnőtt fenékig érőről közel térdig érőre.
2012. febr. 27. 20:21
 5/11 A kérdező kommentje:

köszi, gondolom emellett olyan problémád sincs, hogy korpásodna, kiszáradna a fejbőröd.

egyébként ezt mosás előtt teszed rá és hagyod egy ideig?

2012. febr. 27. 20:22
 6/11 A kérdező kommentje:
azta térdig érőre?? szép hajad lehet, biztos sokan dicsérik :)
2012. febr. 27. 20:25
 7/11 anonim ***** válasza:
A szakirodalom (internet (: ) azt írja, hogy be kell vizezni a hajat, a meleg olajat rákenni, utána zacskó(én törölközőt is szoktam, hogy ne fázzon a fejem) az olajos hajra, kb 4-6 óráig rajta kell hagyni, utána két samponozás után alaposan ki kell mosni, és megszárítani vagy várni amíg megszárad.
2012. febr. 27. 20:32
 8/11 A kérdező kommentje:
köszi, hát az a 4-6 óra az egy elég nagy bökkenő :D
2012. febr. 27. 20:36
 9/11 anonim ***** válasza:

Térdig érő haj? Te jó Ég!:) Megkérdezhetem, hogy minek akkora?

A ricinus olaj tényleg jó, nekem is ilyen problémám volt mint neked(kérdező), hogy sehogy sem akart nőni a hajam.

Most használom 4. hónapja, és nagyon szépen nő a hajam tőle, olyan 2 cm-t havonta.

Használok hajvégápoló szérumot, hogy kevésbé töredezzen, 2 mosás közti leave in hajpakolást, meg formázás-sütés előtt hővédőt.

A ricinus olajat patikában tudod beszerezni, egy pakoláshoz olyan 2-2,5 evőkanálnyi kell(az 20-25 ml), kis olíva olajat, vagy kókuszolajat is tehetsz hozzá;

összekevered az egy adagot, picit felmelegíted(mikróba olyan 10-15 mp magas fokozaton)egyenletesen felviszed a hajtövekre, jól bemasszírozod, átfújod hajszárítóval, gyorsan bebugyolálod fóliával, vagy zacskót húzol rá, arra egy meleg sapkát, és így hagyod 3-4-5 óráig.

2x mosod ki.

Hetente 1x-2x.

Ricinus olajból kb. 1 dl-nyit adnak ki egyszerre, és mondd, hogy hajnövesztésre kell, ha megkérdeznék.(mert egyébként erős hashajtó)

2012. márc. 2. 15:36
 10/11 anonim ***** válasza:

15:36

Nem egészen térdig ér, igazából a combom felénél kicsit tovább. Világ életemben ekkora hajat szerettem volna, most is nagyon tetszik (főleg mert rajongok a viktoriánus korért, amikor ez volt a divat). Térdig nem fogom megnöveszteni, már leálltam. :D Most ekkoránál maradok legalább egy évig, aztán lehet visszavágom fenékig érőre, hogy többet tudjam kibontva hordani.

2012. márc. 2. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!