KB. Fél éve hagytam abba a hajegyenesítést és vágattam is a hajam végéből, de még mindig törik nagyon, mit tehetnék ellene, hogy ne törjön?
1 db érett banán
8 evőkanál tej (kecske vagy házi tej)
1 evőkanál méz
1 tojás sárgája
2 E vitamin kapszula tartalma
A sérült, igénybe vett hajra is igazi kiváló gyógyír a banán. Egy közepes banán jelentős kálium, magnézium- és kalciumforrás. A gyümölcsök közül legmagasabb a B6 vitamin tartalma. A-, C-, U- és E vitaminok, vas, mangán, foszfort, réz, jód és egyéb nyomelemek is találhatók benne. A haj szépen csillogóvá válik tőle.
A kecsketej a többi, magas antioxidáns tartalmú élelmiszerek között is méltó helyen szerepel. B1, B2 és B5 vitamin tartalma is jelentős.
A méz vitaminokat, ásványi anyagokat, enzimeket, fehérjéket és savakat valamint vizet tartalmaz. Ásványi anyagok, mikroelemek: B, Bi, Bá, Va, Ge, Fe, Au, K, Ko, Ca, Li, Mg, Mn, Cu, Pb, Si, Ph, Cr, Zn, S, Ti, Cl, Ag, Mo, Ni. Vitaminok: B1, B2, B3, B6, PP, C, H, K, E, provitamin A. Hidratálja a száraz hajat.
A tojássárgájában jó esetben (tanyasi tyúk) sok A-, D- és E-vitamin, lecitin van benne, ráadásul a B-vitaminok széles skáláját is tartalmazza. Elsősorban B2-, B6-, B12-vitaminok találhatóak benne nagyobb mennyiségben. Nagyszerű gyógyír száraz, vízhiányos hajra.
Tegyük egy edénybe a felszeletelt banánt, a tojássárgáját, a mézet, s a tejet. Szúrjuk ki az E- vitamin kapszulát (én hústűvel szúrtam ki), majd nyomjuk ki a tartalmát.
Botmixerrel alaposan pépesítsük össze a hozzávalókat. Hordjuk fel a hajra, bugyoláljuk be törülközővel. Minimum 10 percig hagyjuk hatni, majd alaposan mossunk hajat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!