Reparex készítményt valaki már használt?
Én használtam és mindenkit intek, hogy ne tegye:
1. bár nem festettem mellette semmivel, egy idő után a csodás reparexes hajszín bezöldült
2. mikor reklamáltam hogy mit tegyek, annyit tudtak tanácsolni, hogy talán domestosos vagy ecetes lemosás segít.
Az ecet már szétmarta a fejem, a domestost nem mertem kipróbálni mivel szoptatok. Eleve azért váltottam erre a hajfestékről,merthogy milyen egészséges!
3. zöld hajjal kellett megjelennem az éves céges konferencián a külföldi kollégák előtt, kénytelen voltam kendőzni a hajam egy ilyen eseményen!
4. a cégnek volt pofája kitenni a reklamációs levelemből egy fél mondatot mint jó véleményt az oldalukra, úgyhogy mindenki ennyire vegye komolyan amit ők tesznek ki véleményként
5. fogalmuk sincs hogy mivel lehetne eltüntetni a zöldes színt a hajamból, másik megoldás szerintük, hogy fessem be bolti hajfestékkel... kértem egy konkrét típust, kaptam válaszul egy márkát, vettem a drogériában, befestettem, azóta még zöldebb lett a hajam, és most így mehetek nyaralni is a családommal
6. annyit találtam hogy nem én vagyok az egyetlen aki így járt, másnak is csak a vágás vagy a lenövesztés maradt, ha más országban élnénk, már szétperelték volna ezt a céget...
7. a bolti hajfesték nem fogja be a reparexes részt, így ott a csík folyamatosan zöld marad, alatta szép, felette már nő az eredeti hajam amit befog a hajfesték. Milyen szer (a - val írnám legszívesebben) amit nem lehet eltávolítani a hajból ? És vajon mennyire egészséges?
Senkinek nem ajánlom. nekem zöld lett a hajam tőle, ami már több mint fél éve nem jön le. nem fogja be semmi.
én ide fogom bejelenteni. javaslom, MINDENKI ÍRJON IDE, AKINEK ZÖLD LETT A HAJA TŐLE!
Kozmetikai termék okozta súlyos nemkívánatos hatás bejelentése
E-mail: kozmetika.snh@oeti.antsz.hu
A kozmetikai termékekről szóló, az Európai Parlament és Tanács 1223/2009/EK rendelete a kozmetikai termékek esetén előírja a súlyos nemkívánatos hatások bejelentését.
Kozmetikai terméknek minősül: minden olyan anyag vagy keverék, amely azt a célt szolgálja, hogy az emberi test különböző külső részeivel (hámréteg, haj és testszőrzet, körmök, ajkak és külső nemi szervek) vagy a fogakkal és a szájüreg nyálkahártyájával érintkezésbe kerüljön, kizárólag vagy elsősorban azok tisztítása, illatosítása, kinézetük megváltoztatása, védelme, megfelelő állapotban tartása céljából, vagy a testszag megszüntetése érdekében
A forgalmazott kozmetikai termékeknek biztonságosaknak kell lenniük az emberi egészségre, amennyiben rendeltetésszerűen, vagy ésszerűen, előrelátható feltételek mellett használják. Néhány esetben azonban a kozmetikai készítmény használata egészségügyi problémákhoz vezethet ( allergia, bőr, szem, nyálkahártya károsodás stb.).
A „súlyos nemkívánatos hatás”: olyan nemkívánatos hatás, amely időszakos vagy állandó funkcionális fogyatékossághoz, rokkantsághoz, kórházi kezeléshez, veleszületett rendellenességekhez, közvetlen életveszélyhez vagy halálhoz vezet.
Súlyos nemkívánatos hatás előfordulása esetén a rendelet szerinti felelős személynek vagy forgalmazónak késedelem nélkül értesítenie kell az Országos Élelmezés és Táplálkozástudományi Intézetet a megfelelő „A” formanyomtatvány kitöltésével.
(Felelős személy a Közösségben előállított és a kivitelt követően a Közösség területére újból be nem hozott kozmetikai termék esetében a Közösségben letelepedett gyártó, illetve importált kozmetikai termék esetében az importőr)
A fogyasztóknak, és az egészségügyi szakembereknek is lehetőségük van a súlyos nemkívánatos hatás bejelentésére a „C” formanyomtatvány segítségével.
A formanyomtatványok, és azok kitöltési útmutatói megtalálhatók az OÉTI weblapján
Az OÉTI a bejelentett súlyos nemkívánatos hatásokról jelentést tesz a tagállam illetékes hatóságának az ügy kivizsgálása céljából.
A súlyos nemkívánatos hatás bejelentőlapját kérjük a kozmetika.snh@oeti.antsz.hu címre megküldeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!