Vízhiányos bőr attól alakul ki, hogy kevés folyadékot viszek be a szervezetembe? Ha többet innék, szebb lenne a bőröm?
Figyelt kérdés
Olajos az arcbőröm és fénylik, de közben hámlik is. Ez vízhiányos bőr, nem? Tudom, hogy hidratálót kellene rákennem, de gondolom ez belülről alakult ki...Tudnátok segíteni? Köszi2009. jún. 3. 09:58
1/2 anonim válasza:
attól függ, mennyit itszol naponta. mert ha eleget iszol, akkor más lesz a baj...
EGyébként nyáron, ha nem vagy túl aktív, kb 2-3 liter folyadék kell naponta, ami ugye a levessel, gyümölcsökkel, stb viszel be egyrészt, plusz amit iszol mellette. ha sokat mozogsz, túrázol, akkor biztos minimum a 3 liter.
Viszont, ha sok alapozót, mindenféle krémet, stb, szóval sok mesterséges anyagot kensz magadra, szintén nem tesz jót.
Ne kólát és ilyesmit igyál, hanem vizet és teát mézzel vagy nádcukorral. sok gyümölcs zöldség nyersen nagyon fontos!
Ha nem javul kb 2 héten belül, akkor szerintem menj el bőrgyógyászhoz
2/2 A kérdező kommentje:
Napi több mint 2 liter ásványvizet megiszok, viszont szopiztatok. Igaz, a terhességem előtt is ilyen volt a bőröm, annyi különbséggel, hogy akkor használtam alapozót, most meg nem. Szóval nem tudom...De köszi a segítséget!
2009. jún. 3. 11:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!