Hogyan lehet eltűntetni házilag a pattanásokat?
Szia!
Ez az arcpakolás elég hatásos, nem drága, és bármikor megcsinálhatod: kicsi élesztőt oldj fel egy kevés tejben, és reszelj bele egy kis uborkát, az egészet kend fel az arcodra és hagyd rajta 10-15 percig. Nem éppen kellemes a szaga, de tényleg hatásos. Ha nagyon gyulladt a bőröd, akkor esetleg kamillás borogatás ajánlott!
Házilag úgy, hogy a pattanásra teszel egy karika fokhagymát, vagy nyomsz rá kis fogkrémet. A fokhagyma fertőtleníti, a fogkrém leszárítja.
Nekem bevált. Citromlével is fertőtlenítheted.
Szia!
Én azt tudom ajánlani, hogy ne vegyél rá drága alkoholos lemosókat, mert (nekem is a bőrgyógyász mondta) azok csak zsírréteget képeznek az arcodon és még rosszabb lesz. Használj (kicsit durvának tűnik)rá patikában is kapható fertőtlenítő alkoholt, kb 70százalékos, vagy bármilyen magas alkoholtartalmú, természetes dolgot. És a szappanos arcmosás reggel és este is csodákra képes. Eleinte ki fog száradni a bőröd, mert az alkohol és a szappan is vízelvonó szer ezért érdemes beszerezni olyan hidratálókrémet, ami nem tartalmaz zsírt, vagy olajat. Lehet, hogy hülyén hangoznak ezek a megoldások, de hidd el, 12 éves korom óta próbálkoztam mindennel; antibiotikum, arclemosók, pakolások, kozmetikus, bőrgyógyász, amit el lehet képzelni, de egyik sem használt, sőt volt, amitől rosszabb lett. Az alkohol és a szappan napi használata rengeteget segített, most már 1 db pattanásom sincs, bár a bőröm még most is hajlamos mitesszeressé válni. Amit még tanácsolni tudok, hogy figyelj a táplálkozásodra, mert nekem attól is függ, hogy mennyire vagyok pattanásos. A legfőbb ellenség a csoki, a chips, a pattogatott kukorica és a sajt, de állítólag az ízesített joghurtok is. Vagyis minden ami magas zsír, olaj, vagy cukor tartalmú ártalmas a bőrre. A gyomron keresztül felszívódó zsír kivédhető állítólag a kefír, vagy egy kis darab élesztő elfogyasztásával, mert az bevonatot képez a gyomor falára.
De ami tényleg a legfontosabb, ne vegyél bolti, drága pattanástalanító krémeket, mert rosszabb lesz tőlük, ha abbahagyod a kezelést. Amíg használod jó, de amint abbahagyod 10X olyan rossz lesz. Sok szerencsét!
Élesztő pakolás kifejezetten pattanásos, zsíros arcra van. Az élesztőt egy kis langyos tejjel összekevered, de ne legyen túl híg, olyan sűrűségű, hogy fel tudd kenni az arcodra.
Én pl, nem teszek az élesztőbe uborkát, de az is jólehet.
Jh és ha megszáradt a pakolás tejjel és vízzel is le lehet mosni.
Ha rendszeresen használod szépen helyreteszi az arcodat.
És én azt tapasztaltam mikor anno használtam, hogy a érőben lévő pattanást, ami még nem teljes volt megérve szépen megért a pakolás alatt.
Jah és ehetsz egy nagyon-nagyon kicsi élesztőt is, de csak egy csipetnyit, különben"felfújódsz" :D így is szépíti a bőrt. Én is eszek néha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!