Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Robbanó hajfestékes flakon -...

Robbanó hajfestékes flakon - miért?

Figyelt kérdés

Évek óta festem otthon a hajam, Palette-vel, újaban áttértem a Syos-ra. Régebben semmi problémám nem volt, szépen befogta a hajam, minden rendbe volt a felvivő flakonnal is. Pár hónapja gyakran tapasztalom, hogy mikor a felvivő flakonba vegyítem a szert (szőkítőpor, hajfesték, peroxid), túlnyomás lesz a felvivő flakonban, van, mikor szabályszerűen felrobban, ami szerintem balesetveszélyes - ha szembe kerül - ráadásul pazarlás, mert sok értékes festék kifolyik.

Mit rontok el, hogy túlnyomás van a flakkonban? Úgy keverem össze, ahogy eddig.

Az extra világos szőkítőt használom - mégsem festi elég világosra újabban.

2012. jan. 15. 19:34
 1/3 anonim ***** válasza:
A szőkítőpor és hidrogénperoxid ősszekeverve hőt fejleszt. Minél erősebb hidrogént használsz, annál nagyobb a hatás. Nyilván minél világosabbra szőkít, annál erősebb peroxid van hozzá. A megoldás hogy hagyod hogy a keletkezett gázok szabadon távozzanak a flakonból. Nem ismerem a Syoss hajfesték flakonját, de nyilván vagy le kell törni a végét vagy lecsavarható a kupakja. Ha van rajta nyílás akkor képtelenség akkora nyomásnak létrejönnie ami felrobbantja a flakont.
2012. jan. 15. 22:43
 2/3 anonim ***** válasza:

Gondolom a Syoss Lighteners vagy mi a neve hajfestéket használod. Fel is hívják rá a figyelmed, hogy ezzel vigyázzál.

Összeöntöd a kis flakonba az oxit, a port és a festéket, gyors felrázod egy pár mp alatt, majd hamar letekered azt a kis kupakot a tetején..és már nem is fog felrobbanni...nem lehet lezárva úgy hagyni, ha felráztad, mert az történik, amit az előttem levő is írt.

2012. márc. 31. 12:20
 3/3 anonim ***** válasza:

A szín meg, nem lehet hogy hamarabb lemosod?

Mindenesetre én 3 alkalomig használtam ezt a hajfestéket tövemre...akkor nagyon jó volt, aztán jól haza vágta a hajam,mert hiába a tövét festem csak, odalógott a festékes rész, ahova nem kéne....így ahol alapba már szép világos szőke volt jól szívott még rajta, aztán tépni tudtam a hajam, mint a damilt.

Én a helyedbe váltanék..:// hosszú távon nagyon nem jó...

2012. márc. 31. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!