Miért van 20évesen lila karika a szemem alatt? (Nem vert meg senki! Mielött jönnének a humoros megjegyzések! ) Mit tehetnék hogy eltűnjön? Úgy nézek ki mint egy zombi! :-S
kisebb normál nagyobb
Címoldal / Egészség
A vérszegénység jelei
Hogyan kezeld?
A vérszegénység egy gyakori betegség, mely, ha felismered nagyon könnyen kezelhető. Ehhez azonban ismerned kell a tüneteit és a jeleit.
Szerző: Lám Luca
Forrás: Femina.hu
2007.07.29.
hirdetés
A vérszegénységben szenvedőknél vagy a keringésben részt vevő vörösvértestek száma csökkent le, vagy a hemoglobin mennyisége, minősége nem megfelelő. Tulajdonképpen számos dolog okozhat vérszegénységet, így például: jelentős vérveszteség, genetikai rendellenesség, komoly betegség, felszívódási zavar, gyomor-bél betegség, hiányos táplálkozás, rendszeres kávézás, nikotin- és alkoholfüggőség.
A vérszegénység tünetei
Rejtett betegségek
IBS »
PCOS »
Orrpolip »
Kalciumhiány »
Szívbetegség »
Hyperthyreosis »
Vérszegénység »
Cukorbetegség »
A vérszegénység legjellemzőbb tünetei:
fáradékonyság
letargia, lehangoltság
gyengeség, szédülés
koncentrálóképesség hiánya, feledékenység
gyakori megfázás.
meg persze vérteszt kimutatja.. de én állandóan vérszegény vagyok (hiába szedtem rá gyógyszert) és ebből max a fáradékonyság igaz, meg a szédülés, de az az alacosny vérnyomásom miatt illetve a feledékenység.. a gyakori megfázás olyannyira nem, hogy kevesebbet vagyok beteg mint egy átlagos ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!