Felnőtt kori pattanásokkal milyen orvoshoz fordulhatnék?
Kamaszként is pattanásos, miteszeres volt a bőrőm, és azóta sem múlt el.
Jártam már börgyógyásznál, végig szedtem egy sotret kúrát, ami helyre hozta a bőröm, de amikor abbahagytam, visszajöttek a problémák.
Rendszeresen járok kozmetikushoz, aki szakszerűen kitisztítja a bőröm, de az is max 1 hétig tart, aztán ugyanúgy nézek ki. Nem eszek csokit, fűszeres ételeket, olyjos magvakat, mert ezektől még rosszabb. A kozmetikusom szerint biztosan belső oka van. Ez szerintem is nyílvánvaló, de nem tudom kihez forduljak. Találtam egy belgyógyász endokrinológust, (magánrendelés) ha hozzá fordulok tud segíteni? Vagy máshova menjek? De hova?
A bőrgyógyászon kívül én is a belgyógyászt, endokrinológust vagy nőgyógyászt tudnám javasolni. Több ötletem nincs sajna.
Én fogamzásgátló abbahagyása után szembesültem hasonló problémával. Most natúr kozmetikumokat, babaápolási termékeket használok, figyelem az összetevőket, hogy csak a bőrömnek nem ártó dolgok legyenek benne.
Nem szárítom, alkoholt soha nem használok, alaposan hidratálom, és kozmetikushoz sem járok már, mert nekem csak rosszabb lett tőle. Felsérti a bőrt és továbbterjednek a ragyák.
Elképzelhető, hogy esetleg allergiás vagy valamire, csak nem tudod. Akár élelmiszer allergia is okozhatja ezt, vagy valamilyen bélrendszeri dolog.
Mivel nekem sokat fájt eddig a hasam, elkeseredettségemben kipróbáltam, hogy nem eszek glutén tartalmú élelmiszereket, és azóta javult a bőröm állapota, a hasam sem fáj. Most nyomozom, hogy tudok ilyen vizsgálatra eljutni. Szóval el sem tudjuk képzelni, mennyi minden lehet a háttérben, még akkor is ha más egyéb súlyos tünet nincsen.
Fogamzásgátlót szedtél már? Sokaknak az segít. Ha valami hormongond van. Gondolom az, ha más minden rendben.
Barátnőmet a nőgyógyász küldte el endokrinológushoz ez ügyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!