Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Felnőtt kori pattanásokkal...

Felnőtt kori pattanásokkal milyen orvoshoz fordulhatnék?

Figyelt kérdés

Kamaszként is pattanásos, miteszeres volt a bőrőm, és azóta sem múlt el.

Jártam már börgyógyásznál, végig szedtem egy sotret kúrát, ami helyre hozta a bőröm, de amikor abbahagytam, visszajöttek a problémák.

Rendszeresen járok kozmetikushoz, aki szakszerűen kitisztítja a bőröm, de az is max 1 hétig tart, aztán ugyanúgy nézek ki. Nem eszek csokit, fűszeres ételeket, olyjos magvakat, mert ezektől még rosszabb. A kozmetikusom szerint biztosan belső oka van. Ez szerintem is nyílvánvaló, de nem tudom kihez forduljak. Találtam egy belgyógyász endokrinológust, (magánrendelés) ha hozzá fordulok tud segíteni? Vagy máshova menjek? De hova?

2012. jan. 10. 12:12
 1/4 anonim ***** válasza:

A bőrgyógyászon kívül én is a belgyógyászt, endokrinológust vagy nőgyógyászt tudnám javasolni. Több ötletem nincs sajna.

Én fogamzásgátló abbahagyása után szembesültem hasonló problémával. Most natúr kozmetikumokat, babaápolási termékeket használok, figyelem az összetevőket, hogy csak a bőrömnek nem ártó dolgok legyenek benne.

[link]

Nem szárítom, alkoholt soha nem használok, alaposan hidratálom, és kozmetikushoz sem járok már, mert nekem csak rosszabb lett tőle. Felsérti a bőrt és továbbterjednek a ragyák.

Elképzelhető, hogy esetleg allergiás vagy valamire, csak nem tudod. Akár élelmiszer allergia is okozhatja ezt, vagy valamilyen bélrendszeri dolog.

Mivel nekem sokat fájt eddig a hasam, elkeseredettségemben kipróbáltam, hogy nem eszek glutén tartalmú élelmiszereket, és azóta javult a bőröm állapota, a hasam sem fáj. Most nyomozom, hogy tudok ilyen vizsgálatra eljutni. Szóval el sem tudjuk képzelni, mennyi minden lehet a háttérben, még akkor is ha más egyéb súlyos tünet nincsen.

2012. jan. 10. 13:24
 2/4 anonim ***** válasza:

Fogamzásgátlót szedtél már? Sokaknak az segít. Ha valami hormongond van. Gondolom az, ha más minden rendben.

Barátnőmet a nőgyógyász küldte el endokrinológushoz ez ügyben.

2012. jan. 10. 13:33
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
én is így vagyok, 32 évesen pattanásos, zsíros, mitesszeres a bőröm. Őszintén szólva én nem akarok rá gyógyszert szedni, mert ha abbahagyom, úgyis visszajönnek. Kozmetikus nekem sem használt, nem tisztította ki az összes pórust, és mivel nagyon zsíros a bőröm, pár nap alatt ugyanott vagyok. Pattanás csak 1-2 van, kinyomom, elmúlik, de a zsírosság nagy probléma. Annyi kencét kipróbáltam, hogy most már csak babaszappannal mosom meg lealapozom-púderozom és nem érdekel, hogy nézek ki. Dianét is szedtem, semmit sem ért. 2 terhesség alatt is ugyanolyan randa volt.
2012. jan. 10. 13:47
 4/4 anonim ***** válasza:
Egy vérképpel elsőre!Főleg vérsejtsüllyedés,TVK,májfunkciós értékek.
2012. jan. 10. 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!