SOS! Meddig fog ez még tartani?
13 éves lány vagyok és most kezdem ízlelgetni a pubertást.Már megjött a menzeszem, nő a mellem , kezdenek sorra nőni a pattanásaim és a hajam is egyre zsírosabb lesz.Már sajnos olyannyira kezd zsírosodni a hajam hogy lassacskán minden nap meg kell mosnom.Baj ez? (azt olvastam hogy így hozzászokhat a fejbőr) Egyáltalán meddig szenvedek még zsíros fürtjeimtől?
Kérlek segítsetek:egy ,,szenvedő,, lány
Én 19 vagyok, de a mai napig nagyon zsíros a hajam (azelőtt az enyém sem volt az). Hogy mit lehet tenni? Jó formán semmit. Nem használok olyan sampont, amitől még zsírosabb lesz, pl 2 in 1 típusúak, meg az ilyen erős hidratáló samponok sem jók. Plusz csak akkor mosom meg, ha megyek is vhová. Pl nálunk hétfőn nincs suli, úgyhogy hétvégén nem is mosom meg 3 napig. Hétköznap is igyekszem úgy, hogy csak 2 max 3 alkalommal kelljen. Régen egyébként azt csináltam, hogy a 2. napon reggel megmostam a frufrumat, mivel azon látszik leginkább, hogy zsíros.
Egyébként tényleg nem tesz neki jót, ha túl gyakran mosod, egyrészt van annak egy természetes faggyúrétege ami kell neki és védi is (a sok hajmosás, meg nyilván leszedi azt), másrészt csak még jobban fog zsírosodni, ha gyakrabban mosod. Annyiszor próbáld, ahányszor muszáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!