Hogyan tudnám úgy megcsinálni a frufrum ahogy Seherezádénak szok lenni?
13:18
Nem nevet! :-) A "szok" tájszólás, Zalában, Balatonfelvidéken mondják így.
Már megint feldolgozták az Ezeregy éjszaka meséit? Nem láttam az új filmet, milyen az a frufru? Képet nem tudsz mutatni?
kedves utolsó! Seherezádé a való világban van :D
kedves kérdező! ha olyan frufrud van vágva, mint neki, akkor hajmosás után szárítsd oldalra, majd vasald ki. De ha nincs olyan frufrud, ne "házilag" készítsd el, vigyél inkább egy fotót fodrászhoz :) Remélem, tudtam segíteni!
13:41
Való világban? Én is a való világban élek, mégsem akarja senki lemásolni a frufrumat :-))
1. vagyok.
Hallod =, és még szőkére is festi, amitől optikailag még kevesebbnek tűnik, a hullámos loknikról nem is beszélve, ami szintén csak dús hajnál mutat jól.
De az arca szép. (Ezt azért írtam, hogy ne káricsáljak annyit.)
Bánomisén, A nagyanyám zalai, de őnála a "szokni" ik-es ige. El szokik menni. :D
Meg a "késni" ige, amit "maradni"-ként használ. "Nem vetem le a cipőmet, nem kések soká". Meg, amikor először lehitványozta anyámat. Az majdnem elájult, mire kiderült, hogy a hitvány az soványat jelent.
Boccs az off-ért.
15:49
Nem is azt mondtam, hogy Zalában kötelező, azt mondtam, hogy tájszólás, Balatonfelvidéken és Zalában "szokják" így mondani.
És a kamaszok szokták így rövidíteni a szavakat, amiket lusták kiírni, vagy azt hiszik, menőbb rövidítve :)
amúgy helyett am, szokták helyett sz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!