Sampon zsíros hajra?
már nem tudom mit használjak, egyre jibban zsírosodik a hajam, tudnátok javasolni vmit? ami nektek is bevált? ha már egy nappal tovább bírná a halyam már sokat segítene!
köszi:)
Normál, vagy száraz hajra való sampon; meleg olívaolajas pakolás a hajtövekre fél óráig mosás előtt; a már zsíros hajra hintőpor lefekvés előtt, vagy reggel, de akkor egy kis hajszárítás...
Az olajak,a normál vagy száraz hajra való samponok azért jók, mert amíg egy zsíros hajra való sampon eltávolítja a zsírt, és ezáltal a fejbőrt további zsírosodásra kényszeríti, a száraz sampon ellenben "zsírosít", vagyis nem távolít el minden zsírt a hajról, így a fejbőr visszább fogja a zsírtermelést és fokozatosan kevesebb zsírt termel...
Nekem anno így állt vissza 4-5 napos hajmosásra(2-3-ról), amit pedig most tapasztalok, megint ezt bizonyítja: ricinusozom hajnövesztés céljából a hajam(keverve olívával), és azt vettem észre, hogy "csak igényességből":) mosom a hajam 5 naponta, mert abszolút úgy néz ki, mint 2 naposan, semmi kezdetleges zsírosodás nincs 5 nap után a hajtöveken(ami eddig azért volt), az utóbbi 2 alkalommal simán kibírta az 1 hetet:)
a head & shoulders-t most kezdtem el használni:)
am az olivaolajos pakolást h csinálod? és kb mennyit szoktál ráraknii??????:) nagyon érdekelne. nekem is 2-3 naponta kell mosnom, nagyon idegesítő!! lécci segíts!:)
köszi a válaszokat!!
Olyan 3-4 evőkanálnyi olívaolajat felmelegítesz(mondjuk mikróban), és melegen felviszed a hajtövekre, majd egy kicsit a haj hosszára is(amíg zsíros szokott lenni),kicsit átmasszírozod, hogy mindenhova jusson, átmelegíted hajszárítóval és olyan fél órára bebugyolálod, vagy csak simán rajtahagyod, utána hajat mosol. Mosás előtt is kicsit újra átmelegítheted, úgy könnyebben lejön.
3-4 alkalom után már kellene, hogy nyerj +1 napot:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!