Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Ricinusolajnak tényleg vannak...

Ricinusolajnak tényleg vannak káros mellékhatásai?

Figyelt kérdés
nagyon sok helyen olvastam hogy a ricinusolaj jó haj illetve szempilla növesztésére..az elmúlt 2 napban 3 gyógyszertárban is voltam h vegyek az egyik helyen megkérdezték h mire kell mondtam hogy hajra erre ők h akkor nem ajánlják a másik két helyen pedig kisem adták,mert "hogy ők nem adhatják ki".. tényleg vannak negatív tapasztalataitok az olajjal kapcsolatban?

2011. nov. 21. 18:28
 1/6 anonim ***** válasza:
55%

Nekem nem volt semmi negatív tapasztalatom vele, viszont nem a legkellemesebb a használata. Nagyon durván ragad, undorító, szóval bekened vele a hajad, másnap reggel ha mész valahova, muszáj megmosd... Továbbá törölközővel a fejeden kell aludj, stb... Inkább vegyél valami hajtonikot, vagy szeszt, nekem hullott a hajam, elmentem bőrgyógyászhoz, csinált egy vérvételt, aztán felírt egy hajszeszt, vagyis csak szórólapfélét adott róla, mert nem receptes, és drogériában kapható.

Egyébként a ricinus olajat azért nem adják ki patikában, bár nekem kiadták, de egyébként nagyon durva hashajtó, de olyan szinten, hogy egy teáskanálnyi megf*sat, de úúúúgy... Szóval lehet ezért néhány helyen nem adják ki, főleg nem több deci mennyiségben... Inkább valami jó hajszesz, pár ezer forint, de sztem mi nem vettük többért 1300-nál, és sokáig elég... Akár naponta használható, nem kell mosd a hajad utána, mert elpárolog.

2011. nov. 21. 19:25
 2/6 anonim ***** válasza:
Max annyi, hogy tényleg eléggé erős hashajtó, terheseknél megingathatatlanja a szülést na meg ugye a folyadékpótlás szükséges. De mivel nem keresztes szer (erős hatású, kábítószer vagy altató-nyugtató) így nyugodtan kiadhatnák.
2011. nov. 21. 20:13
 3/6 A kérdező kommentje:
és aki használta a haján van valamilyen kellemetlen tapasztalata?
2011. nov. 21. 21:25
 4/6 anonim ***** válasza:
Nekem van! Igazából sztem én vagyok az egyedüli akinek nem pozitív a tapasztalata.. A szempillám 3 éve letört a bal szememen. Utánaolvastam vettem olajat. És azóta sem jött rendbe. A jobb szemem szempillái katalógusba illeneke, de oda nem is használtam az olajat. A bal szememen ritkább, keményebb a pilla, így kifestve máshogy áll. Ráadásul nem rendezetten nő, hanem a többi pillámmal ellentétes irányba hajlik. És meg vagyok őrülve h 3 év után is máshogy néz ki az egyik szemem a másiknál. Nagyon idegesít. Meg ugye nem is egy hosszúra nőtt, ja és nem szép elvéknyuló a vége a pilláimnak mint a kezeletlen oldalon, hanem mintha levágtam volna ollóval.. Szóval nekem nem jött be. És tuti hogy a ricinus miatt, mert a szemöldökömre is használtam régen, mert volt egy kis hiány, és a kezelt felületen a szemöldököm nem oldalra hanem lefelé nő... Szóval ennyi. DE hangsúlyozom, én hasonlót nem olvastam másoktól.. Szóval csak nekem nem vált be az ami mindenki másnak:D
2012. aug. 29. 08:26
 5/6 alexandrabellahorvat válasza:
szerintem nem olyan durva hashajtó..én megittam egy evőkanálnyit és semmi..de a hajamnak nagyon jót tesz. Már nem hullik olyan szinten, mint eddig.
2012. nov. 1. 11:03
 6/6 anonim válasza:
én azt hallottam hogy egyenesíti a hajat lehet hogy a szemöldök is azért nő tőle lefelé.
2015. júl. 18. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!