Szedjek gyógyszert a pattanásokra? Tapasztalatok?
28 éves fiú vagyok és máig küszködök a pattanásimmal.
Többféle gyógyszert is szedtem és volt amelyik működött, volt amelyiknél semmi hatást nem vettem észre.
Amelyik jó volt annál mellékhatása is volt. Pl. száj kiszáradása, amire külön kenőcs kellett. És ezeknek a bogyóknak szedése mellett kerülnöd kell az erős napfényt és nem járhatsz szoláriumba.
Szóval ha vállalod ezeket szedhetsz gyógyszert. Nekem a hátam a pattanásos, az arcomon már nincsenek, ezek csak nyáron a strandszezonban zavarnak, de akkor nem mehetnék napfényre a gyógyszerekkel, szóval nem szedek semmit, már elfogadtam és mások is megszokták.
Én inkább eljárok néha kozmetikushoz vele és a barátnőm szokta még nyomkodni.
Egyébkén nagyon rossz tapasztalataim vannak a bőrgyógyászokkal. Csak ránéznek felírják a gyógyszert, a kencét és menj a dolgodra, azt egy hónap után eljársz kontrollra ahol szó nélkül kiírják ugyanazt, hogy folytasd a gyógyszerszedés és a kecét.
Ha ezeket elhagyod ugyanúgy visszatérnek a pattanásaid is.
A te dolgod, hogy döntesz. Attól függ mennyire vagy pattanásos. Ha tényleg nagyon csúnya, akkor ajánlott a gyógyszer, de ha nem vészes, akkor inkább próbálj meg megbarátkozni velük és keress egy jó kozmetikust.
Szia!
Az én barátnőmnek is nagyon durván pattanásos volt az arca és neki is felírt az orvos valami gyógyszert rá,amit fél évig kellett szednie. Akkor nagyon szenvedett a mellékhatásoktól, kiszáradt mindene,nagyon izzadt,nem mehetett napra stb,de megérte,mert most olyan sima az arca,mint a babapopsi és nem maradtak hegek rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!