Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Szedjek gyógyszert a pattanáso...

Szedjek gyógyszert a pattanásokra? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
2011. nov. 20. 17:21
 1/7 anonim ***** válasza:
ne.. felesleges. majd elmúlik:)
2011. nov. 20. 17:31
 2/7 A kérdező kommentje:
de nagyon durva az arcom smink nélkül meglátott anyukám és rohant velem a bőrgyógyászhoz...
2011. nov. 20. 17:38
 3/7 anonim válasza:

28 éves fiú vagyok és máig küszködök a pattanásimmal.

Többféle gyógyszert is szedtem és volt amelyik működött, volt amelyiknél semmi hatást nem vettem észre.

Amelyik jó volt annál mellékhatása is volt. Pl. száj kiszáradása, amire külön kenőcs kellett. És ezeknek a bogyóknak szedése mellett kerülnöd kell az erős napfényt és nem járhatsz szoláriumba.

Szóval ha vállalod ezeket szedhetsz gyógyszert. Nekem a hátam a pattanásos, az arcomon már nincsenek, ezek csak nyáron a strandszezonban zavarnak, de akkor nem mehetnék napfényre a gyógyszerekkel, szóval nem szedek semmit, már elfogadtam és mások is megszokták.

Én inkább eljárok néha kozmetikushoz vele és a barátnőm szokta még nyomkodni.

Egyébkén nagyon rossz tapasztalataim vannak a bőrgyógyászokkal. Csak ránéznek felírják a gyógyszert, a kencét és menj a dolgodra, azt egy hónap után eljársz kontrollra ahol szó nélkül kiírják ugyanazt, hogy folytasd a gyógyszerszedés és a kecét.

Ha ezeket elhagyod ugyanúgy visszatérnek a pattanásaid is.

A te dolgod, hogy döntesz. Attól függ mennyire vagy pattanásos. Ha tényleg nagyon csúnya, akkor ajánlott a gyógyszer, de ha nem vészes, akkor inkább próbálj meg megbarátkozni velük és keress egy jó kozmetikust.

2011. nov. 20. 17:45
 4/7 A kérdező kommentje:
annyira azért nem vészes csak ha pl beteg vagyok akkor nagyon kijön és csak azért akarom, hogy végleg elmúljon és ne kelljen alapozót használnom minden nap... van olyan akinek elmúltak és nem is jöttek vissza?
2011. nov. 20. 18:09
 5/7 anonim ***** válasza:
nekem is ajáblott gyógyszert a bőrgyógyász,de nem mentem bele a mellékhatások miatt.egyszer csak elmúlik
2011. nov. 20. 18:09
 6/7 anonim ***** válasza:
Tizenévesen nagy, gyulladt, gennyes pattanásaim voltak száj körül és homlokon. 16-18 évesen volt a legdurvább az arcom. 18 évesen egy nagyon segítőkész bőrgyógyász írt fel egy gyógyszert nekem, roaccutane-t. Korábban nem jártam dokinál, kozmetikusnál a pattanásaim miatt, ehhez a dokihoz se emiatt mentem, de mikor meglátta a pattanásos arcomat, rögtön felírta nekem a gyógyszert. 8 hónapig szedtem, már pár hónap után elmúltak a pattanások. Nálam is bőrszárazság és fényérzékenység volt, de semmi más. Azóta havonta 1-2 pattanásom van, menstruáció előtt és ha sok csokit eszek, szerintem ez elfogadható még:) Nem maradtak hegek az arcomon, már többen is mondták, hogy bababőröm van, nem hiszik el, hogy valaha pattanásaim voltak. Szerintem ha 18-20 éves vagy és semmit se javul az arcod évek óta és krémekkel, ecsetelőkkel stb, kozmetikussal se tudod kezelni, csökkenteni a pattanásokat, akkor érdemes gyógyszert szedni.
2011. nov. 20. 18:15
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én barátnőmnek is nagyon durván pattanásos volt az arca és neki is felírt az orvos valami gyógyszert rá,amit fél évig kellett szednie. Akkor nagyon szenvedett a mellékhatásoktól, kiszáradt mindene,nagyon izzadt,nem mehetett napra stb,de megérte,mert most olyan sima az arca,mint a babapopsi és nem maradtak hegek rajta.

2011. nov. 20. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!