Milyen fésű a legkíméletesebb a hajhoz?
Szeritnem teljesen mindegy mert minden fésű ugyanúgy fésüli ki a gubamcokat akár hajkímélő akár nem. Egyébként a hajad mindetől eltörik a hajgumitól, a hajszárítótól, meg a törkölközőtől amivel hajmosás után megdörzsölöd a hajad. Úgyhogy akármit csinálsz mindenhogy eltörik.
Üdv.: egy szakmabeli
Az a legfontosabb, hogy ne legyen körben egy csík a fésűn a fogak mentén. Ez leginkább műanyag fésűknél szokott gondot okozni, de vettem már fodrászkellékesnél is egy valami nemtom milyen hiperszuper karbonszálas fésűt nem is olcsón, és mikor kibontottam láttam, hogy körben rajta van az összeillesztésnél egy baromi éles csík, ami simán tönkre teszi a hajat. Egyszerűen nem értem, hogy miért lusták lecsiszolni róla...
Fa fésűt szokták még javasolni, de abból én még nem találtam jót. Amiket vettem mind ócska puha fából vannak, nincsenek is tükörsimára csiszolva és durva szögletes fogaik vannak. Ezek semmiképp sem jók.
Szarufésűm és csontfésűm még nincs, úgyhogy arról nem nagyon tudok nyilatkozni, de sokan meg arra esküsznek. Olyat is hallottam viszont, hogy a szarufésűnek egy idő után fura szaga lesz. Ezek általában igaz, hogy drágábbak, de kézzel és igényes módon készülnek, nem hagynak rajtuk a hajra ártalmas éles részeket.
A fésű fajtája meg attól függ, hogy milyen típusú a hajad. Átlagos vastagságú, egyenes vagy hullámos hajra lehet egy normál fogazatú fésűt használni.
Hosszú, dús vagy erősen hullámos/göndör hajra a ritka fogazatú a legjobb:
Nekem az utóbbi van, műanyagból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!