Mikor használjam a tonikot? Reggel vagy este? Naponta hányszor?
A tonizálás arra való, hogy eltávolítsa az utolsó kosz, smink és tisztító maradványokat is a bőrről, összehúzza a pórusokat (valójában a bőr szövetet, amit pl. a hideg víz is megtesz) és vissza állítsa a bőr ph értékét (a bőr enyhén savas, a tisztítók hagyományosan enyhén lúgosak).
Megmondom őszintén, hogy bár a saját bőrápolási rutinom azt hiszem viszonylag haladónak mondható, én nem használok tonikot. A fenti „hivatalos, marketing” érvek nem győztek meg: egy kíméletes, jó arctisztító ph-ja a bőrnek megfelelő, és egymaga is képes szerintem minden koszt eltávolítani. A pórusaimat pedig nem szeretném összehúzni rögtön tisztítás után, mert úgy az utána következő lépések hatóanyagai nehezebben szívódnak be.
Úgyhogy én nem ajánlom a tonik használatát, én 3 hónapja hagytam abba, és javult a bőröm...
Egy jó arctisztító kell és kész...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!