Melyik alapozó jó kifejezetten zsíros bőrre? A hab állagúak milyenek?
Az én bőröm nagyon zsíros és már 30 felé közeledek, tehát semmi tinikori nyavaja.
Meglátásom szerint az egyetlen dolog, amit nem szabad tenni az alapozó választásakor: csak az árát nézni.
Tudom, hogy némelyek baromi drágák és sokszor egyébként az ár nincs összhangban a minőséggel, de nagyon sok esetben annyira látványos a különbség, hogy megéri összespórolni rá.
Én sokfélét kipróbáltam már és amit most használok az a Clinique perfectly real make up. Ez körülbelül 6000 ft-ba került a Müllerben.
Az alapozó könnyű állagú, közepes fedőképességű (heges a bőröm), olaj és illatanyagmentes, ami szerintem nagyon fontos a pattanásra, eltömődésre hajlamos bőrnél.
Az alapozót mindig alapozóecsettel viszem fel, amit igyekszek egyszer egy héten samponos vízzel kiöblíteni (ennek a betartása nem mindig sikerül). Nagyon fontos, hogy nem masszírozom bele a bőrömbe, csak szépen elegyengetem rajta, így egyenletesebb képet mutat. Ezt követően lepúderezem, de csak nagyon leheletnyi rétegben.
A nap végére enyhén fénylik a bőröm, de bevallom kissé megijednék ha nem így tenne, így biztos, hogy "lélegzik".
Nagyon fontosnak tartom még a megelőzést vagy a karbantartást, tehát igyekszem naponta kétszer letisztítani a bőröm és tonizálni. Mostanság rákaptam a házilag kotyvasztott maszkokra és tonikokra.
Ilyen például az almaecetes, cukros, mézes, zöldteás bőrradír és arcpakolás vagy az almaecetes-zöldteás tonik, illetve nagyon bevált a sima tojáspakolás. Először a fehérjét kenem fel, ha megszáradt leöblítem, majd a sárgáját teszem fel és ugyanúgy járok el ezzel is.
Ami nappali hidratálókrémben nekem teljesen bevált az a La Roche-Posay Effaclair M, ami amellett, hogy hidratál mattít is.
Most próbálok belsőleg is tisztulni, mert közeledik a tavasz és ilyenkor ébredezik a test is. Szóval sok mozgás, sok zöldség gyümölcs és víz. Kíváncsi leszek, lesz-e eredménye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!