Ha magamnak akarok egy tincset berasztázni, akkor hol tudom hozzá megvenni a kellékeket Budapesten és az kb. mennyibe kerülne?
Az összes kellék, amire szükséged van az egy jó erős, sűrű fogú fésű és egy szappan, vehetsz olyat is, ami kifejezetten nemezeléshez van, de sima akármilyen is megteszi. Szerintem 1000ft alatt kijön...
Szappannal jó erősen megmosod a tincset, egymáshoz dörzsölgetve a szálakat. Aztán amikor megszáradt, akkor tupírozással kialakítod a tincs formáját és a vastagságát nagyjából, egy kicsit vastagabb legyen, mint amilyet szeretnél, mert kicsit vékonyodik majd, ahogy összefilcesedik. jó masszívra kell tupírozni, nem csak úgy nagyjából. Utána fogod megint a szappant és jó erősen, hengergetve dörzsölöd a tenyered között a tncset, hogy elkezdjen filcesedni... A későbbiekben is szappannal kell mosni ezt a tincset...
Ez az egyik módszer, ezen kívül lehet még horgolással, amihez horgolótűt kapsz bármelyik hobbiboltban vagy fonalboltban. ugyanígy tupírozással kezded, majd a kiálló tincseket belehorgolod a tincsbe. Ennek a módszernek az a hátránya, hogy nehezebben rasztásodik, filcesedik össze a tincs, és mindig látszani fog, hogy horgoltad, soha nem lesz igazi raszta tincs belőle. A legtöbb raszta haj amúgy ilyen, amit látni. neten kiváló anyagokat találsz hozzá, hogy hogyan csináld. Ja még a horgolás hátránya, hogy ugye kb folyamatosan horgolni kell, tehát nem az van, hogy megcsinálod és kész, hanem ki fognak csúszni szálak, amiket újra és újra be kell horgolni. És mivel itt hajlanak a szálak és nem összefilcesednek, ezért hosszabb távon roncsolódik a haj és letörnek darabok belőle...
Köszi:)
És hogyha kész van, utána mennyi ideig nem lehet hajat mosni (mert mindegyik oldal amit néztem mást ír) ?
Amúgy neked is rasztás a hajad?
Nekem is csak 1 tincs volt évekig (egyik legjobb barátnőmnek viszont az egész haja rasztás volt régebben). Hajat lehet mosni, kell is, csak az a lényeg, hogy azt az egy tincset ne mosd rendes samponnal és balzsam egyáltalán ne érje, csak szappannal. Hajmosás után pedig leöblítheted egy kis sós vízzel, az gyorsítja a folyamatot...
Most amúgy megint van egy tincsem, de nem így csináltam, hanem természetes módszerrel várom, hogy berasztásodjon. Már kicsit összeállt, 1-2 hónap alatt olyan lesz, mintha soha nem lett volna másmilyen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!