Ricinus olajat 12 évesen már lehet használni? És hol kaphatok? A gyógyszertárban kaphato? És hogyan használjam ha már megvettem? és kb. mennyi idő után látszik meg az eredmény?
Persze, hogy használatod :) Gyógyszertárban vehetsz, én 50 ml-t szoktam venni, úgy 280 ft-ért(ebből főleg az üveg a pénz..) De ez helyenként változó, hogy mennyibe kerül.
Mivel hashajtó lenne eredetileg, így nem mindig adnak ki többet, ezért nem árt mondani, hogy külsőleg a hajadra kellene.
Én úgy szoktam, hogy egy kis lábosban 2 evőkanálnyit teszek és úgy 2-3 evőkanálnyi étolajjal szoktam kicsit felmelegíteni.(A hajad hosszúságától, sűrűségétől függ, de ezt kitapasztalod:) Elég gyorsan megmelegszik, így csak egy pillanatra teszem fel a tűzhelyre.
Állagán majd látod, hogy mennyi kell hozzá, hogy kenhető legyen. Amint már megfelelő, bekenem vele a hajamat, tövénél és végénél főleg, a maradékot meg össze-vissza. Ráteszek egy előtte félig szétszakított nejlon zacskót és hátul megkötöm. Néha teszek a szemöldökömre és a szempilláimra is.
Úgy 3-4 órát szoktam a fejemen hagyni, majd ráteszek egy tojássárgáját és átdörzsölöm vele a fejemet, hogy könnyebben lejöjjön. Végül egy nagyon alapos hajmosás.
Ennyi lenne :)
15/L
Ha félsz, akkor ne használd túl gyakran, és utána nagyon alaposan meg kell mosni, esetleg kétszer. A már említett tojássárgája segít lemosni.
Göndör, dús hajból is ki lehet szedni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!