Henna-henna kombináció hajfestésnél? (részletek lenn)
Hallottam, hogy ha befestem hennával a hajamat akkor utána nem fogja már be a bolti hajesték, mivel meg kell várni, h lenőljön/kikopjon a henna.
Arra lennék kíváncsi, ha befestem középszőkére (hennával) a hajamat utána fokozatosan lehetne-e hennával világosítani vagy a henna-henna párosítás is a boltiéval =?
Az izgai henna csakis vörösben létzik. Amire azt mondják, hogy más színű, az nem igazi.
A hennát befogja a festék. Hennázás után 3-4 hónappal lehet csak vegyi festéket használni mert különben kihullhat a haj. És vegyi hajfestés után is várni kell ennyit a hennázással.
Ha már világosítani akarsz, akkor inkább rendes hajfestékkel tedd, azokat jobban vizsgálják, ezek a henna néven eladottak pedig elég kétesek, sokszor az összetevőket sem tüntetik fel rajta. Ha növényi lenne és nem tartalmazna hidrogén peroxidot, akkor nem lenne képes egy fikarcnyit sem világosítani a hajon.
Az igazi hennát amúgy valóban nem fogja be, csak a sötétebb hajfesték, vagyis csak ráfesteni tudsz, de megmarad a vöröses fénye akármivel festesz is rá. Világosítani valamennyit lehet, mert a henna pigmentjei is elszínteleníthetők pl szőkítőporral, de nehezebben, mint a haj saját pigmentjei.
Ha valódi, 100%-ban csak a növénnyel lett festve a haj, tehát nem ilyen előrekevert izével, akkor amúgy akár másnap is rá lehetne festeni, mert a henna semmi olyat nem tartalmaz, ami reakcióba léphetne a festékkel, és ugyanígy a festett hajra is akár festés után rögtön rá lehetne színezni hennával. De annak meg értelme nincs...
Azért szokták azt mondani ennek ellenére, hogy várjunk 3 hónapot, mert a legtöbb hajfestéknek eladott henna mást is tartalmaz, olyan fémsókat, amiknek pont ennyi idő kell, hogy kiürüljenek a hajból, és amúgy meg rakcióba léphet a hajfestékkel, amitől ronda lesz a végeredmény, vagy akár allergiás reakciót is kiválthat. Onnan lehet felismerni a nem tiszta hennát, hogy azt írják, hogy forró vízzel keverd. Az igazi hennának árt a forró víz, tönkre teszi a természetes pigmenteket, tehát amit forró vízzel kell kikeverni az egészen biztosan nem igazi. Az igazi hennát citromos vízzel kell kikeverni és állni hagyni jó egy napig, utána viszont rögtön felhasználni, mert csak 2-3 napon belül képes befogni a hajat, addig aktívak a pigmentek... Esetleg olyan még előfordul, hogy előre összekeverik a hennát por állagú citromsavval és akkor tényleg csak vizet (de nem forrót) kell hozzátenni.
Olyan is létezik, hogy a hennához indigót is kevernek, így a vörös és a vörösesbarna különböző árnyalatait is el lehet érni, de szerintem ezt a típust magyarországon nem lehet kapni, tehát nem valószínű, hogy találkoztál vele (de ha esetleg mégis, akkor zöld textilzsákocskában árulják rányomtatott piros indiai felirattal és apró betűvel rajta van angolul is, hogy milyen arányban henna és milyen arányban indigó).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!