Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Szőkítés, szívatás nélkül....

Szőkítés, szívatás nélkül. Milyen festéket válasszak? Főleg szakvéleményekre lenne szükségem.

Figyelt kérdés

A hajszínem kb:

[link]

Amilyet szeretnék:

[link]

tudom, hogy nem lehetetlen szőkítés nélkül, mivel barátnőmnek olyan színű haja volt, amilyet én szeretnék, és egy sima festés kiszőkítette teljesen! :D

azt szeretném megtudni, hogy milyen árnyalatú hajfestékkel érhetem el ezt az eredményt... ezért írtam, hogy főleg szakvélemények érdekelnek, mert erre a kérdésre általában az emberek válasza az, hogy szívatás nélkül nem megy... :)

Köszönöm előre is!

2011. júl. 31. 16:40
 1/3 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok fodrász, szóval ez egyáltalán nem szakvélemény, de azért remélem nem harapod le a fejem :-)

- nekem alapból világosbarna hajam van, kicsit világosabb mint a linkelt kép

- tinikorom óta voltam: padlizsán, fekete, vörös, világosbarna, barna, világosszőke. (újabban az eredeti van)

- ezek között a színek közötti váltásnál igazi, szőkítőporos leszivatásban csak a fekete után volt részem.

- a szőkére festésnél a fodrászom 12%-os peroxiddal keverte a festéket, az kellőképpen kivilágosította.

Tulajdonképpen igaz is, meg nem is, hogy mindenképpen le kell szivatni a barna hajat. Mivel a leszivatás alatt a szőkítőporos szivatást, majd az utána való festést értjük. Viszont ami miatt nem szeretjük, haj letörése, stb, az jelen van akkor is, amikor egy lépésben, de erős peroxiddal kombinálva szőkítik ki a hajat. Mondható, hogy ez csak festés, de valójában ez is elég durva beavatkozás.

Otthoni körülmények között szerintem semmi jóra ne számíts. Én elég sokat barkácsoltam a hajammal mindig is, mindent viszonylag jól meg tudtam csinálni, de az itthoni szőkítést nem. Valami sosem stimmelt vele.

Én erősen konyhanyelven így látom a dolgot.

2011. júl. 31. 17:06
 2/3 A kérdező kommentje:

csak reménykedtem benne, hogy menni fog szívatás nélkül is... főleg miután barátnőmnek én magam csináltam és bejött. de mondjuk nem ugyanazok az árnyalatok. :D

meg tulajdonképpen annyira nem is szőkítésről van szó, inkább csak világosításról. na nem baj, buta nem vagyok, megfogadom a tanácsot. köszönöm! :)

2011. júl. 31. 17:27
 3/3 anonim ***** válasza:

Hát a szőkítés nélküli projekted nem hiszem, h túl eredményes lenne, nekem a tiédnél jóval világosabb hajam volt, és a legvilágosabb szőke hajfesték is csak a tövénél fogta be.. :( Muszáj volt elmenni fodrászhoz, ő tök szép hamvas szőkére megcsinálta, nem tudom, miket kutyult össze... Szóval a barátnődnek, ha tényleg sikerült, akkor nagy mázlija volt:D

Azt nem értem, mért félsz ennyire a szőkítéstől... Hisz a sima szőke festékben is van hidrogén-peroxid...

21L

2011. aug. 1. 09:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!