Mi a véleményetek az ISOTRETINOIN kezelésről?
Mi a hátránya és mennyi idő kell hogy az arcom rendbe jöjjön? krém ,kapszula vagy gél? Mennyire hatásos? Nekem a bőrgyogyászom nem szivesen irja fel....
A Válaszokat elöre is köszönöm!
Szia!
Először is vérvétel!!!! Ha minden rendben általában nincs semmi gond. A dokim minden hónapban vérvételre küldött, hogy ne legyen semmi gond. Nagyon hatásos az én ,,kinézetem" fél év alatt tökéletesen rendbe jött, senki nem mondaná meg, hogy aknéval küzdöttem.
http://www.youtube.com/watch?v=r93K-w2saPA
Itt van példának egy videó.
A dokid szerintem, azért nem írja fel szívesen, mert elég erős készítmény, de ne aggódj rendbehoz!
Remélem segítettem!
Üdv Károly
Szia!
Nekem az arcomon mindig csak 2-3 pattanás volt, inkább a vállamon volt több apró és 1-2 nagy szinte folyamatosan.
Kipróbáltam két kenőcsöt is, amiket ha jól emlékszem 2-3 hónapig kellett kenegetni, és az egyik eléggé büdös is volt. Elmúltak a pattanások a kezelés végére, de amint abbahagytam, egyből visszajöttek.
Ekkor írta fel az orvos az isotretionoint. Először hezitáltam kicsit, mert olvastam a neten, hogy erős, de az orvos nagyon ajánlotta. Az első két hónapban 40 mg-ot szedtem naponta (80 kg vagyok), majd egy hónapig 30-at és egy hónapig 20-at. A mellékhatások közül a szájszárazság jelentkezett, de sok vízzel és kenőcsel kezelhető volt. Meg vérzett néha az orrom, de ennyi kellemetlenség belefért. Ja meg megemelkedtek bizonyos értékek a véremben, de ez havi ellenőrzés mellett egyáltalán nem volt vészéjes. A 30 és 20 mg mellett pedig semmilyen mellékhatás nem jelentkezett. Most már szép a bőröm és ajánlom másoknak is a készítményt!
Ja és én Németországban szedtem, ahol a TB teljes mértékben téríti a gyógyszer árát, úgyhogy ingyen volt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!