Szemöldök alatti karcolást mi gyógyítja hatákonyan?
Nem tudom, hogy mekkora a karcolásod, hogy maradandó sebhelyről beszélsz-e vagy most meglevő frissról, ami éppen gyógyul.
Amiről tudom, hogyon jó sebgyógyító, bőrproblémákra kifejezetten kiváló az a körömvirágkrém vagy bármely kivonat, amely körömvirágból(Calendula officinalis)készül.
A szemkörnyék nagyon érzékeny rész, ezért nem érdemes spórolni azza, hogy valami gagyi vackot veszel, inkább menj be a gyógyszertárba és kérdezd meg a gyógyszerészeket, hogy mit tudnak adni. A nagyobb drogériák is jók, ha a gyógyszertár nem jön be.
Ha a seb már nem friss, hanem egy fehér hegnyom (nekem van, anno ezer éve felszakadt a szemöldököm egy csúnya ájulás következtében), akkor az okosan megválasztott smink sokat segíthet; az pedig a legtöbbet, ha nemigen törődsz vele (hacsak nem az arcodból élsz, mint manöken, színész vagy hasonló).
Jobbulást!
Ha vékony karcolás, akkor nyílván már varrasodik, de azért figyelj oda rá, ha most otthon nagy meleg van. Amíg friss a seb, addig ne nagyon piszkáld, sebhintőpor a legjobb rá, amikor már a var lepotyogott, akkor érdemes a körömvirágkrém-kencét használni.Nagyon jól segíti a sebgyógyulást.
Jobbulást és vigyázz magadra! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!