Ha időközönként vágatok a hajamból, akkor gyorsabban nő?
Nem a hajvágástól nő gyorsabban. Ez úgy működik, hogy ha időnként vágatsz egy kicsit a végéből, akkor nem lesz töredezett, tehát gyakorlatilag nem törik vissza az, ami egyszer már megnőtt.
Én is hallottam már arról, hogy a mindennapi hajmosástól gyorsabban nő a haj. Őszintén szólva szerintem ez csak amolyan "városi legenda" :)
Én különben minden nap mosom, de nem vettem észre, hogy rosszabb minőségű lenne, mint korábban. Megfelelő sampont kell használni, és én mindig vízzel higítom.
A hajnövesztésre egyébként a Bánfi hajszeszt tudom neked ajánlani, nekem bevált! (DM-ben kb 600 Ft.)
A csalánfőzetes öblítést is javasolják, de az nekem macerás volt: leforrázni, lehűteni, stb. Pedig állítólag az is serkenti a hajnövekedést.
Ja, és egy tuti tipp: esténként és hajmosás előtt az ujjbegyeiddel alaposan masszírozd át a fejbőrödet. Ez azért jó, mert élénkül a vérkeringés, ami szintén jó hatással van a hajhagymák működésére. :)
Ez egy marhaság, valóban városi legenda. (ettől függetlenül sokan annyira hisznek benne, hogy már lehülyéztek, amikor ezt kifejtettem nekik)
Gondolj bele; az, hogy a hajad végével mit csinálsz, hogyan befolyásolná a hajgyökeret, ahol a növekedés történik?
Hajmosásnál esetleg a fejbőr masszázsa segíthet (tehát az utóbbira lehet esetleg tenni a hangsúlyt a mosás helyett), másrészt meg valóban vitaminok hatásosak lehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!