Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Régen fenékig érő egyenes...

Régen fenékig érő egyenes hajam volt. Többszöri vágatás végett begöndörödött. Ha kivasalom, akár egy éjszaka alatt vissza göndörödik. Lehet még egyenes hajam? Vasaló nélkül?

Figyelt kérdés
Amikor először levágattam a hajam, még nem göndörödött be, mert nem fazont vágattam csak a hosszából. Utána rá négy hónapra fazont. Nem volt már egyenes, de nem is olyan göndör. Hullámosabb kicsit. Aztán öt hónapra rá megint új haj. Azóta már nem vágattam belőle (ez mind 2009-ben volt) és azóta göndör. A sok vágás miatt göndörödött be? Olyan elszomorító, nem volt szükségem sosem hajvasalóra, most már annál inkább. :(
2011. júl. 20. 13:49
 1/6 anonim válasza:
Nekem barátnőmmel volt ugyanez,szög egyenes haja volt és most olyan göndör hogy ki se látszik alóla:D..Neki is a vágatástól lett ilyen..De nem hiszem hogy megint kiegyenesedne a hajad,hogyha egyszer göndör ,úgyis marad. :/
2011. júl. 20. 13:56
 2/6 anonim ***** válasza:
Mivel nagyon hosszú volt a hajad,ezért súlya is volt rendesen,aminek köszönhetően egyenes volt. Én erre gondolok először,mert kis tesómnak ahogy nőtt a haja úgy lett egyre egyenesebb. Egyébként a haj x évenként kicserélődik, és lehet szög egyenes hajból göndör, de lehet ez fordítva is.
2011. júl. 20. 14:03
 3/6 anonim válasza:
Nagynénémnek viszont attól göndörödött be a haja hogy megnőtt!És a vége full göndör :D
2011. júl. 20. 14:07
 4/6 A kérdező kommentje:

14:03-as válaszoló... köszi :) most reményt ültettél belém :D

köszönöm a választ a többieknek is :) !

2011. júl. 20. 14:16
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem a vágástól lett göndör :)Hanem magától.A hormonok így megváltoztatták.Ha a hajad hosszabb igen valamennyire kihúzza.De nem szög egyenesre.+nekem is 1 nap alatt begöndörödik.Még pedig azért van mert az természet ellenes hogy egyenesen álljon.Ennyi az egész.Azzal nem tudsz mit csinálni.Ez is mind tapasztalat.Nekem is egyenes volt valamikor...
2011. júl. 20. 14:25
 6/6 anonim ***** válasza:

Na, az a helyzet, hogy a haj idővel magától is képes változni, de szerintem nálad nem ez a helyzet. Mivel nagyon hosszú volt és ha jól értem a vége vastag volt, nem volt tépve vagy fokozatosra vágva, 2 dolog miatt lett valószínű hullámosabb: 1. nem húzza úgy le a súlya, 2. ha vékonyabb a vége könnyebben göndörödik.

Nekem olyan volt a hajam régen, hogy a vállamnál elkezdett vékonyodni, és a legvége az már nagyon vékony volt. Akkor volt a leggöndörebb és a legvékonyabb. Utána elkezdtem normálisan ápolni, vágni a végét rendszeresen. Ahogy nőtt lejjebb és lejjebb, a göndörség is nőtt le vele. Most ott tartok, hogy kb. derékig érőnél is majdnem olyan vastag, mint a nyakamnál, és attól felfelé csak hullámos. A deréktól lefelé valamennyivel vékonyabb, onnantól full göndör a vége mosás után. Ha továbbra is így folytatom, akkor szerintem a vége is sokat fog veszíteni a göndörségéből, ahogy vastagodik.

Azért is szokták sokan rétegesre vágatni a hajukat, hogy jobban kiadja a hullámosságát/göndörségét. Valószínűleg ha lenöveszted a rétegeket és egyforma hosszúságúra vágatod egyenesebb lesz valamivel.

2011. júl. 20. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!