Szerintetek a 2005-ben lejárt nivea naptej jó még? :D
"Kisfiamat bekentem több éve lejárt naptejjel. Leégett, de ami ijesztőbb, tele lett a bőre apró pöttyszerű kiütéssel, ami két napi Panthenol habbal történő kezelésre sem változott semmit. Szeretném megtudni, okozhatott-e egy öt éve lejárt naptej használata ilyen tüneteket, vagy ez egy egyszerű melegkiütés. Tanácsot kérnék, mivel kezelhetem kisfiam bőrét."
Dobd ki. Én amondó vagyok. Max. 1 évvel a lejárta után, de akkor már bőven a töredéke az SPF faktornak a védelme. De nem csak az a baj, hogy leégsz tőle, hanem könnyen allergiás kiütéseid lesznek. Amúgy én úgy tudom, hogy bármennyi is a lejárati idő, az a felbontás nélküli tárolásra vonatkozik, felbontás után csak egy évig használható biztonsággal. Nevezhetik sznobizmusnak, én inkább vállalom azt, hogy emiatt félősnek és sznobnak tartsanak, minthogy a bőröm egészségét kockára tegyem. Nekem nem éri meg. Pláne, hogy egészen megfizethető árban vannak már naptejek. Nem kell Garniert meg Vichy-t venni, a DM-ben, Lidl-ben, meg pl. az Aldiban tényleg párszáz forintért hozzájuthatsz egy olyanhoz, ami nem járt le. És sorra olvashatjuk, hogy a minőségében nincs különbség. Mérlegelj. Ez mindenkinek saját vérmérséklete szerinti döntése. Én nem kenném magamra. Egyszer-kétszer már megjártam a lejárt cuccokkal, meg hallottam is ismerőseim bőrgyógyászaton kikötéseiről. Pár hónap a lejárat után, vagy 1 év, az még csak-csak, de 6 év(!) az egy kicsit durva. Légy erős és kukába vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!