Hajhagyma elhalása meddig tart?
Kérdésem az lenne, hogy kopaszodás esetén a hajhagyma "elhalálozása" meddig tart? Egyik napról a másikra vagy eltart egy ideig. És ahol nincs haj, ott biztos, hogy kihalt?
Köszi szépen előre is
Nem rosszból mondom. Lehet még tudnának is rajtad segíteni.
Ha már voltál, és megállapították nálad, hát nem tudom. Én is már mindenfélét olvastam a neten a hajhullásról hogy a hajhagyma ha elhal, akkor nem nő többé, ha valami más hal el, akkor, és nem a hajhagymánál.
Azt viszont tudom, hogy foltos hajhullásnál ha jó a kezelés, és nem olyan a hajhullás, bár ott nincs épp haj, de visszanőhet.
Ez úgy van, hogy haj növekedése 3 szakaszból áll:
anagén, katagén, telogén.
Anagénben nő a hajszál, katagénben már nem nő tovább és kihullik a telogénben pedig újra hajszál fejlődése és növekedése. A katagén szakasz után van egy nyugalmi időszak ami lehet pár nap-hét vagy akár hónap...(szervezetfüggő)
a növás évekig tart a 2.szakasz az napokig tart csak a 3. szakasz hónapokban határozható meg. Szóval ez ennyi ideig tart. Ha nem nő tovább (kopaszodás) akkor a nyugalmi állapot végleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!