Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Milyen kezelést kérjek a...

Milyen kezelést kérjek a kozmetikusnál?

Figyelt kérdés
Problémás a bőröm, pattanások, mitesszereim vannak, van pár fehér csomó a bőröm alatt (ami olyan mint a mitesszer, de nem lehet kinyomni, apró és kemény) már 23 éves vagyok.. bőrgyógyásznál jártam de nem segítenek a krémek csak szárazabb a bőröm tőle.(alapjáraton nem is zsíros..) Gondoltam elmegyek kozmetikushoz, régen jártam de a negatív tapasztalataim után jó ideig nem mertem.. Milyen kezelést kérjek? Tini kezelést már nem kérhetek..:)
2011. júl. 3. 16:47
 1/4 anonim ***** válasza:

A mitesszereket, és a bőr alatti fehér csomókat ("gríznek" hívjuk egyébként őket) semmilyen krémmel nem lehet eltüntetni. Megszabadulni tőlük csak úgy lehet, ha megfelelő előkészítés után eltávolítjuk. A meglátásod egyébként tökéletes: a problémás bőr kezelése nem a bőr szárításával érhető el...

Az úgynevezett "tini kezelés" vagy nyomkodás nem csak a pubertáskori bőr ápolására alkalmas. Vannak olyan nők (persze pasik is), akiknek még 30-40 éves koruk környékén is tág pórusú, mitesszeres a bőrük. Ezt nem (csak) az életkor határozza meg, ez egy adott bőrtípus, amelynek kezelési eljárása mindig ugyanaz: a bőr előkészítése, nyomkodása és utóápolása.

A különbség annyi, hogy minden életkorban a megfelelő hatóanyagos készítményeket kell használni! Például tiniknél normalizálni kell a faggyútermelést, huszonéves korban már a fokozott hidratálás, harmincas- negyvenes korban a ránckezelés, zsír visszapótlása válik szemponttá.

Remélem, hogy sikerült egy kicsit segítenem, én arra biztatlak, hogy keress fel egy hozzáértő kozmetikust, ő tudni fogja, hogy mire van szükséged :)

2011. júl. 3. 19:09
 2/4 anonim ***** válasza:
Sima arctisztítást.Felnőtt korban is ki kell tisztítani a bőrt.
2011. júl. 4. 06:51
 3/4 A kérdező kommentje:
Akkor az itteni kozmetikussal van a gond:) Mert azt mondta hogy tini kezelést csak tizenéveseknek ad, felnőtteknek csak hidratáló kezelések vannak meg ránctalanító, azoknál meg nem foglalkozik ilyenekkel. Ilyen a vidék..:(
2011. júl. 4. 08:25
 4/4 anonim ***** válasza:
Hát nem igazán értem a kozmetikust:(.A hidratáló,stimuláló oké,de attól ki kell tisztítania a bőrt.
2011. júl. 5. 06:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!