Kamilla-teás hajmosáshoz tippek-tanácsok?
Szőkésbarna hajam van. De inkább szőke. És olvastam hogyha kamillateával mosok hajat akkor kiszőkül tőle. Nem filteres teára gondoltam hanem a patikákban kapható kamillavirágból szeretném kifőzni. Az intenzívebb. Kérdéseim a következők:
Használt e már valaki ilyesmit és ha igen mik voltak a tapasztalatai?
Mennyire gyors a hatása? Hány használat után látható?
Hogy csináljam? zuhanyzás után vizes hajra? És azt utána leöblítsem? mert ha végigfolyik a testemen akkor nem fog ragadni?
Tanácsokat tippeket is várok! előre is köszönöm szépen mindenkinek!
Én szőke vagyok. Próbáltam már (kíváncsiságból):D
Nem szőkül tőle, viszont száraz lesz, és rossz tapintású. A kamillás szőkítés egy "legenda":) Fodrász sem fog mást mondani...
Én most is használom az öblögetést, mert így talán-talán megoldja a zsírosságot :)
Egyébként én is úgy használom mint te, rendes virágzatot. Én úgy csinálom, hogy megmosom a hajam majd utána ráöntöm a fejemre, és belemasszírozom. Utána már egyátalán nem öblítem le vízzel, tehát ez az utolsó öblítés. Egyébként nem kell itt nagy szőkítésre gondolni :) Annyi, hogy sok-sok használat után egy picit világosodik a hajad, de lehet hogy nem is annyira észrevehető. Nekem pl. világosbarnás hajam van, és most látszik benne pár szőkébb tincs, de szerintem az is csak a naptól van. :)
Szóval ne várj nagy csodát tőle, de mindenképp ápolja a hajad, a zsírosságot is kordában tartja, azonban nem szabad gyakran használni. minimum heti 1x, mert nagy mértékben szárítja.
Kiszárítja a hajat és a fejbőrt, ettől az több zsírt fog termelni, hogy pótolja, aztán leshetsz, hogy zsírosodik a hajad.
Szőkíteni a nap többet szőkít, ha szőkébb akarsz lenni, inkább egy fodrásznál próbálkozz.
Az egyetlen módszer amit hallottam, hogy hatásos is, vodka és citrom keveréke, ezzel ülj ki a napra. De nem kevésbé roncsolja a hajat, mint ha kiszőkíted igazából.
Heti 1x-i leöblítéssel elhiheted, hogy nem fogja kiszárítani a fejbőrt...
Amúgy annyi, hogy kicsavarom előtte a hajam, és úgy még nedves hajra ráöntöm. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!