Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Kamilla-teás hajmosáshoz...

Kamilla-teás hajmosáshoz tippek-tanácsok?

Figyelt kérdés

Szőkésbarna hajam van. De inkább szőke. És olvastam hogyha kamillateával mosok hajat akkor kiszőkül tőle. Nem filteres teára gondoltam hanem a patikákban kapható kamillavirágból szeretném kifőzni. Az intenzívebb. Kérdéseim a következők:

Használt e már valaki ilyesmit és ha igen mik voltak a tapasztalatai?

Mennyire gyors a hatása? Hány használat után látható?

Hogy csináljam? zuhanyzás után vizes hajra? És azt utána leöblítsem? mert ha végigfolyik a testemen akkor nem fog ragadni?

Tanácsokat tippeket is várok! előre is köszönöm szépen mindenkinek!

2011. jún. 30. 21:27
 1/6 anonim ***** válasza:

Én szőke vagyok. Próbáltam már (kíváncsiságból):D

Nem szőkül tőle, viszont száraz lesz, és rossz tapintású. A kamillás szőkítés egy "legenda":) Fodrász sem fog mást mondani...

2011. jún. 30. 21:39
 2/6 anonim ***** válasza:

Én most is használom az öblögetést, mert így talán-talán megoldja a zsírosságot :)

Egyébként én is úgy használom mint te, rendes virágzatot. Én úgy csinálom, hogy megmosom a hajam majd utána ráöntöm a fejemre, és belemasszírozom. Utána már egyátalán nem öblítem le vízzel, tehát ez az utolsó öblítés. Egyébként nem kell itt nagy szőkítésre gondolni :) Annyi, hogy sok-sok használat után egy picit világosodik a hajad, de lehet hogy nem is annyira észrevehető. Nekem pl. világosbarnás hajam van, és most látszik benne pár szőkébb tincs, de szerintem az is csak a naptól van. :)

Szóval ne várj nagy csodát tőle, de mindenképp ápolja a hajad, a zsírosságot is kordában tartja, azonban nem szabad gyakran használni. minimum heti 1x, mert nagy mértékben szárítja.

2011. jún. 30. 22:17
 3/6 A kérdező kommentje:
De akkor ugye nem lesz zsírosabb a hajam ha nem öblítem le? És egyáltalán nem is szoktad kicsit megtörölni előtte.. a teljesen vizes hajra teszed?
2011. jún. 30. 22:25
 4/6 anonim ***** válasza:

Kiszárítja a hajat és a fejbőrt, ettől az több zsírt fog termelni, hogy pótolja, aztán leshetsz, hogy zsírosodik a hajad.

Szőkíteni a nap többet szőkít, ha szőkébb akarsz lenni, inkább egy fodrásznál próbálkozz.

Az egyetlen módszer amit hallottam, hogy hatásos is, vodka és citrom keveréke, ezzel ülj ki a napra. De nem kevésbé roncsolja a hajat, mint ha kiszőkíted igazából.

2011. jún. 30. 22:46
 5/6 anonim ***** válasza:

Heti 1x-i leöblítéssel elhiheted, hogy nem fogja kiszárítani a fejbőrt...

Amúgy annyi, hogy kicsavarom előtte a hajam, és úgy még nedves hajra ráöntöm. :)

2011. jún. 30. 23:05
 6/6 anonim ***** válasza:
Az a baj a kamilla teással, hogy nem szép szőkén szívja ki hanem zölden... Próbáltam, nem jó, ne használd ha szőkíteni akarod...:S Amúgy nem ragad ne aggódj, sőt, puhítja a bőröd, én pl a vállamra használok néha, ha vmiért kicsit kiszárad vagy vmi kis kiütés lesz rajta, leszárítja és egyben puhítja. Egy tipp: amíg hűl a tea, kicsit gőzöld felette az arcod, az arcod is tisztítja közben(:
2011. júl. 1. 01:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!