Miért nem tépi ki gyökerestől a szőrt a gyanta?
Figyelt kérdés
A lábamat elkezdtem gyantázni pár hónapja. Régóta gyantázok máshol is, ezt még nem tapasztaltam, bár máshol mindenhol hideggyanta csíkokat használok. A lábamra meg a kezemre használok egyedül meleggyantát. Mikor legyantázom valamelyiket, és végsimítom, tiszta borostás, szúr, és közelebbről nézve látom, hogy nem is tépte ki nagy részét tövestől. Mitől lehet ez? Rendesen gyantázok, sehol sem volt eddig gond belőle. Annyi a különbség, hogy újabban behintőporozom a gyantázandó felületet gyantázás előtt, hogy teljesen száraz legyen. Egyébként a meleg gyanta a hónaljamon sem tépte ki rendesen, pedig a hideg mindig alaposan kiszedi a szálakat. Lehet, hogy a gyantával van a gond? Vagy miért nem szedi ki rendesen?2011. jún. 22. 15:08
1/8 anonim válasza:
ha a hideggyanta bevált,akkor használd azt mindenhova
2/8 anonim válasza:
Nekem is borostàs tôle a låbam:( szerintem nem minden szôr szål elèggé nagy ahoz, h kitépje a gyanta
3/8 A kérdező kommentje:
A hideggyanta elég drága lenne 2 teljes láb + kar gyantázásához, ráadásul nekem hetente gyantáznom kell, olyan gyorsan visszanő. Anyagilag az kicsit sok lenne.
2011. jún. 22. 15:51
4/8 anonim válasza:
Szerintem az lehet, hogy tul vékony szálu a szöröd és ezért nem ki, hanem csak félbetépi a gyanta.
5/8 A kérdező kommentje:
Nekem elég erősnek tűnik a szőröm, de lehet, hogy csak azért, mert sötét és hosszú szálakra képes nőni.
2011. jún. 22. 17:40
6/8 anonim válasza:
Ajánlom a meleggyantát, nézd meg az ecowax termékeit az e-szepseg.hu oldalon. Pár ezer forintba kerül a gyantagép a kezdő szettel, utána 400 körül van egy patron ami majdnem 2 alkalomra elegendő a teljes test gyantázására, kiszedi a szőrszálak 90 %-át! Fő előny, hogy amennyiben rendszeresen gyantázol 2- 2.5 hetente kb. 1 év múlva fele annyi szőrszál fog nőni, mert elgyengíti és kikoptatja a szőrszálakat! Csak ajánlani tudom a meleggyantát és FONTOS: ne hintőporozz előtte!!! Előtte csak mosd meg a lábad szappannal és töröld jó szárazra!
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Miért nem jó a hintőpor előtte? Azért használom egyébként a hintőport, mert a gyanta tájékoztatóján ezt ajánlották.
2011. jún. 25. 14:52
8/8 anonim válasza:
A hintópor azért nem jó, mert a tapadást nem segíti elő....gondold el..a gyantának minél tisztább, megtisztított és nem zsíros vagy poros felületre kell tapadnia, így tudnak a kis szőrszálak is belekapaszkodni. Tehát szappannal mosd meg a lábad, töröld szárazra és ennyi elég. Amit ajánlottam cég, ott van gyantázás- előkészítő folyadék, valami olyan szer, amitől felállnak a szőrök a lábadon, megtisztulnak..stb...így még könnyebben tudod legyantázni és még nagyobb a hatásfok.. Nem vagyok kozmetikus, de a hintőpor szerintem hülyeség...azt maximum a hónaljadra tegyél gyantázás után. Ami még fontos, hogy a gyantát ha maradna rajta babaolajjal tudod leszedni. Ha pedig kispirosodik a bőröd, ez ellen jó megoldás, ha pl.: reggel tusolsz, gyantázol és utána csak késő este tusolsz..a lényeg, hogy fürödni nem szabad, napozni se 1 napig és lehetőség szerint gyorsan tusolj aznap, kevés víz érje a bőrt, mert tulajdonképpen mikrosérülések keletkeznek rajta....na midnegy, ez már nem ide tartozik. Ne hintóporozz:P Utána lehet hűsítő testápoló pl...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!