Szerintetek egy 13 éves lány járhat szolizni? és nagyon káros?
Hát ha neked az jó.
És káros, a bőr nem igazán szereti, de csak nyugodtan, nekem mindegy. De szerintem ha látnál bőrrákost, meggondolnád a dolgot (elég borzalmas).
Igazából elég szánalmas hely, hogy beengednek, 16 év alatt itt se szabadna, fejlettebb országokban még figyelnek is erre, de hát itt mit várunk...
Amúgy ha a nap nem fog meg, a szolitól se várj csodát, és bizonyára érzékeny, fehér bőröd van. Annak a természetes védekezőideje nem sok, úgy 3-5 perc, szóval annál tovább semmiképp ne menj eleinte.
11-16 óráig a Nap nagyon veszélyes, a szoli ha mértékkel csinálod feleannyira sem káros. Viszont ha mondjuk heti egyszer vagy kétszer mész szoliba 6 percekre az egyenértékű azzal ha reggel kifekszel 3 órára a napra mindennap.
De ha mondjuk szolizol kétnaponta 20 percet, az már ugyanolyan egészségtelen mintha egész nap tűző napon feküdnél.
Magyarán mindkettőt lehet okosan is meg veszélyesen is csinálni, csak aki elfogult valamelyik irányba, az nem látja be.
leírom még egyszer.
a nap nemfog meg. múltkor is kifeküdtem több órára és semmit nem barnultam.
Hát.. szerintem nagyon ritka és szép ha valakinek igazán fehér a bőre. Hidd el, erre én is hosszú hónapok tapasztalatával jöttem rá,hogy amit a természettől kaptunk, azzal mindig sokkal szebbek vagyunk, mint amit a gépek, festékek adnak nekünk.:) Na de,hogy ne legyek annyira álszent, ha nagyon szeretnél barnulni, először próbálj ki egy barnítókrémet, vagy a lefújást. Jogos a felvetés, hogy foltos lesz a bőröd tőle. De ha jó minőségűt választasz, akkor csak egy picit fog kopni, és bőr radírral azt le is tudod szedni. Mégsem káros! Ha pedig nem jön be, akkor irány a szoli.. Szolárium előtt is vannak különböző krémek, amik segítik a barnulást.. Viszont ha ennyi idősen elkezded, valóban később a bőröddel problémák lehetnek. Nem feltétlenül bőrrák, vagy súlyos dolgok. Én magam vettem észre egy ismerősömön, hogy 33 éves korára, a szemei táskásak, az arca ráncos lett, a szoli miatt.Ő 16 évesen kezdte. A lefújás pedig ( ha jó helyen csinálják) 1-2 hétig is megmaradhat. Nem kopik, foltozódik, csak halványul fokozatosan. Én a helyedben, még biztosan várnék pár évet. Esetleg, ha valami komolyabb esemény , ballagás, esküvő,bármi ilyesmi lenne, amire jól kellene kinéznem, azon a héten minden nap elmennék 6 percre, és ennyi. Gondolj bele, ha most elkezded, és csak hetente 2x 6 percre mész.. az mondjuk 550 ft.. és 20 éves korodig csinálod.. Hát, te döntöd el. :)
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!