Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Vörösre égtem. Mivel csillapít...

Vörösre égtem. Mivel csillapíthatnám a pirosságot?

Figyelt kérdés
Elsősorban olyan praktikákat szeretnék,amiket itthoni dolgokból is kivitelezni tudok,és ami viszonylag elég hamar leviszi a pirosságot.Előre is köszönöm az össze választ.
2011. jún. 15. 18:30
1 2
 1/13 TOMAtm ***** válasza:
46%
3 nap és magától lemegy.estleg hidegvizes borogatás,bár az csak a fájdalmat enyhíti.
2011. jún. 15. 18:32
 2/13 A kérdező kommentje:
köszi,és esetleg vki tud olyan módszert ami leviszi a pirosságot?
2011. jún. 15. 18:39
 3/13 anonim ***** válasza:

Hát én pont itt olvastam múltkoriban, hogy hidratáló krémek jók a leégésre, például nem hámlik le az ember. Talán a pirosságot nyugtathatja, nem tudom. De jónak tűnik...

Keress egyébként rá itt, hogy leégés, vagy ilyesmi...

2011. jún. 15. 18:43
 4/13 anonim ***** válasza:
tejfol....egyebkent ha egyszer leegtel, a borod le fog hamlani, barmit teszel ellene, kenheted barmivel.
2011. jún. 15. 18:45
 5/13 anonim ***** válasza:
tejföl jó az égésre, vegyél egy dobozzal. De ne ilyen ultralájtot, hanem rendes tejfölt.
2011. jún. 15. 18:45
 6/13 anonim ***** válasza:

Ne fürödj hidegvízzel, meg lehámlasz.

Tejföllel kend le magad, az hűsít, és jó napégésre :)

2011. jún. 15. 18:46
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
a panthenol többet ér, mint a tejföl...és még gyógyít is, nem csak hűt...
2011. jún. 15. 18:46
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Nekem régen, tinikoromban egy erősen kókuszos anakonda nevű testápoló kilószámra való kenése szelidítette meg az égéseimet, aztán inkább rászoktam a naptejre :-)

Valószínűleg ilyesmi már nincs, de a kókusszal/zsíros (pl nivea) krémeket esetleg érdemes megpróbálni. Én nem mindig hámlok le egyébként, ha esetleg lepirul a vállam és nem felejtem el jó vastagon bekenni, akkor "fent marad" a bőröm.

(A Fenistil kenőcstől, ami elvileg erre való, én hámlok nagyon, és nem nagyon segít).

2011. jún. 15. 18:53
 9/13 anonim ***** válasza:
*kókuszos
2011. jún. 15. 18:53
 10/13 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen mindenkinek:)
2011. jún. 15. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!