Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Váltsak fodrászt, ugye?

Váltsak fodrászt, ugye?

Figyelt kérdés

Egy ismerősöm ajánlott egy fodrászt. 2x voltam nála (az első után gondoltam nem ismeri a hajam, majd legközelebb)

Festett sötétbarna hátközép alá érő szinte teljesen egyenes hajam van.

Tehát elmentem másodszor is (az első alkalom is hasonló volt), látszott hogy festett hajam (mondtam is és volt egy kicsi lenövés)van és hogy picit száraz, mégis egy DM márkás normál hajra való sampont használt, meg egy ugyanilyen balzsamot ami fél percet se volt rajta. Eddig akárhol voltam mindig a festett hajra való fodrászkellékeseket használták és pár percre rajta is hagyták.

Csak a végéből vágattam + tépettem (nem szeretem ha tömött a vége meg csúnya). Az oké volt.

Megszárította. A hajam vége ilyenkor kicsit kunkorodik ki- vagy befele. Jött a vasalás ahogy úgy éreztem világgá szaladok.

Egy egyszerű, nem hőszabályozható hajvasalóval csinálta, minden hővédő nélkül, ráadásul még a hajamat is húzta, kitépte a vasaló.

Az eddig egyenes hajam minden szála kifele állt, szállt, és már hazafele láttam hogy sok helyen törik.

Pedig otthon magamnak vasalom egy szabályozható hajvasalóval (kb 15perc alatt) szög egyenes lesz -használok hővédőt. Soha nem áll kifele.

Máshol is mindig szépen egyenesre tudták vasalni, mondták is hogy így könnyű egyenesre vasalni ha alapból az.

Így egy nagy csalódással a hátam mögött úgy döntöttem a hajam és a jókedvem érdekében hogy elmegyek egy ugyan drágább de jobb minőségű helyre. Jól döntöttem hogy váltani akarok?

Esetleg tapasztalatok?

2011. jún. 5. 17:00
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül kell drágább heyre menni, de mindenképpen válts. Eleve nem bíznék meg egy olyan fodrszban, aki a samponon próbál spórolni, és dm márkásat vezs, pediga fodrászkellékesnél a nagy kiszerelésű professzionális sem sokkal drágább, mert sokat veszel belőle (ugyis sokat kell használnia), és ugye a vendég bizalma kéne, h az első legyen. Az meg ha valaki hajat vasalni sem tud...

Az mondjuk nem hiszem, hogy egy vasalástól töredezne, legfeljebb rosszul volt vágva és kiállnak olyan szálak, amiknek nem kéne...

De mindenképpen válts. De ez nem azért volt, mert kis ismeretlen szalon, hanem mert ilyen igénytelen a fodrész 8mert ez tényleg csak az). Kevésbbé ismert hely is lehet nagyon jó, ez teljes mértékben a fodrász személyétől függ...

2011. jún. 5. 17:24
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors választ :)

A vasalástól otthon sem törik, akkor valószínű a vágásban volt a hiba. Így most elmegyek oda ahova édesanyám is jár ( nem daueroltat meg stb idősebb korosztály :D hanem a fiatalos frizurákat szereti és ezért jár oda)

Kicsit drágább, de láttam hogy anyunak is szép igényes (hetekig formatartó) hajat csinál.

2011. jún. 5. 17:34
 3/5 anonim ***** válasza:

Mindenképp válts!

Ha anyukád meg van azzal a fodrásszal elégedve és szerinted is jó hajakat csinál mindenképp menny el ahhoz a fodrászhoz:)

2011. jún. 5. 17:53
 4/5 anonim ***** válasza:
Nos őszintén szólva az én fodrászom mikor milyen sampont használ, de legutóbb DM-es sampont használt, bár szerintem nem mindenhol vesznek különböző hajtípusokra megfelelő sampont... A balzsamot meg nekem se szokta olyan sokáig rajta hagyni. Vasalás előtt nálam se használ hővédőt és nem szabályozható a hajvasalója. Többször is voltam már nála igaz nem járok olyan gyakran fodrászhoz (évente 1-2 alkalom), de még semmi baja nem volt a hajamnak... Innen pedig bocs, hogy így következtetek, de vagy tényleg a fodrász béna, vagy te vagy mondjuk egy kicsit finnyás....
2011. jún. 5. 18:02
 5/5 A kérdező kommentje:

Nekem sincs sok pénzem, de otthonra is megveszem a L'orealt inkább, kevesebb kell belőle nem kéthavonta veszem mert sok kell.

Szerintem ha valaki fizet valamiért az igényes legyen ( nem egyenlő a finnyássággal!!)

Évek óta növesztem, igényes vagyok rá, látják az emberek, néha nagyon sok múlik a külsőn is. Valószínű senki nem örülne ha fizet is és még tönkre is teszik a haját, utána meg örül ha nem kell utcára menni úgy mert nem tud vele semmit se csinálni, max akkor ha már lenőtt.

2011. jún. 13. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!