Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mitől lesz a hamvas szőke haj...

Mitől lesz a hamvas szőke haj zöldes árnyalatú?

Figyelt kérdés
hogyan tudom kivédeni hogy ne zöldes, hanem inkább csak szürkés legyen a hamvas szőke hajam?
2011. jún. 2. 20:37
 1/5 anonim ***** válasza:
pont ezt vettem észre a hajamon..azt hittem csak én látom rosszul..sajnos nem tudom mit lehetne csinálni..esetleg megkérdezhetnél egy fodrászt :)
2011. jún. 2. 20:41
 2/5 anonim ***** válasza:

A sárga "bázistól" tehát alapszíntől lesz olyan. Minden szőke árnyalatnak sárga pigmentek adják az alapját és aztán ahhoz raknak még hozzá egy keveset ebből-abból, amik a szőke különböző árnyalatait, fényét adják.

A szőkének sárga, a világosabb barnának narancs, a sötétebbnek narancs-vörös, a sötétbanának feketének pedig vörös pigment az alapja.

Mivel a hajfestéked, amit használsz tartamaz ugyan szürke-zöld bázist, mert 1-esre végződik gondolom, de a 0 ami a második szám az a kék, és valószínűleg az eredetileg is szőkés árnyalatú hajad sárgájával ez szépen zöldet alkot, amit még a hamvasító hatásúnak szánt zöldes (a narancsos árnyalat kiküszöbölésére) pigmentek erősítenek. Ugyanis az otthoni festésre szánt hamvasszőkénél arra számítanak, hogy többnyire világosbarnáról-barnáról festik át az emberek a hajukat, és ez legtöbbször be is jön. Ez ellen sajnos nagyon nem tudsz sokat tenni, lehet, hogy az lenne a megoldás, hogy 00-ra végződő árnyalattal fested és hamvasító sampont használsz mellé, vagy pedig 02-re végződővel, ami inkább lilás bázisú, mint zöldes, ettől valószínűleg szép hamvas lenne. Ha fodrásszal festeted, akkor amúgy neki vannak ilyen árnyalatai, vagy fodrászkellékesnél magad is beszerezheted.

2011. jún. 2. 22:09
 3/5 anonim ***** válasza:
43%

Öblítd le 100% paradicsomlével ami elég savas és piros, így az majd kompenzája.

Az előző válaszoló téved abban hogy a 0-a a kék pigmentek jelölőszáma, mert a 0 az nulla, tehát semmi. A 0-ra végződőek a természetes színek másodlagos árnyalatok nélkül. A kéknek 9-es a kódja.

2011. jún. 2. 22:42
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Előbányásztam a fodrász tankönyvet, hátha tévedek...

0-természetes ( kék bázis)

1-hamvas ( szürke/zöld

bázis )

2-írisz (matt) ( lila bázis )

3-arany ( sárga bázis )

4-réz ( narancs-vörös bázis)

5-mahagóni ( vörös-lila

bázis)

6-vörös ( vörös bázis)

2011. jún. 2. 22:53
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat, sokat segítettetek:)
2011. jún. 4. 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!