A naptej megakadályozza a barnulást?
Figyelt kérdés
2011. máj. 30. 21:06
1/6 anonim válasza:
A nagyon-nagyon magas faktorú képes erre, de a naptej feladata, hogy megvédje bőrünket a káros és veszélyes UV sugaraktól. A kisebb faktorúaktól ugyanúgy barnul az ember.
2/6 A kérdező kommentje:
Akkor ha 20-30-as faktorút kenek magamra, akkor barnulni fogok?
2011. máj. 30. 21:11
3/6 Levander válasza:
A naptejnek egyetlen feladata a leégés megakadályozása. Az 50 faktorossal ugyanúgy le fogsz barnulni, mint az 5 faktorossal. A faktorszám csak annyit jelent, hogy a bőröd alap védelmi hatóidejét ennyiszeresére emeli. Pl. egy tipikus világos bőr, világos szem, sötét haj ember bőre átlag 10 percet bír saját magától leégés nélkül. 20 faktoros naptejjel ez 10*20 perc, vagyis 200 perc +- nagyjából negyed óra.
4/6 anonim válasza:
Igen, ugyanúgy tudsz vele barnulni. Ha nem kened be vele magad, akkor viszont leégsz, nem barnulsz.
50-es naptejekkel már nem biztos, mert azok fizikai szűrőt is tartalmaznak, tehát ami bevonattot képez a bőrödön, és azzal már nem barnulsz le, de egy 20-assal simán.
Mondjk én égtem már le 50-essel is, de ilyeneket bármikor tudok produkálni, máskor meg pirulnak mellettem a portugálok nekem meg semmi bajom...
5/6 anonim válasza:
Olvasd el ezt a cikket a napozással és a naptejekkel kapcsolatban, nagyon tanulságos, és rögtön megérted majd, hogy mikéni is működnek a naptejek: [link]
6/6 anonim válasza:
A barnulás (melanintermelés) annak a jele hogy a bőröd védekezik. Ha védve van akkor nem kezd bele ilyen tevékenységbe, de naptejjel ezt nem lehet megoldani, csal ha fizikailag van védve a bőröd, tehát eltakarod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!