Akinek volt már írna nekem a rosacea nevű bőrbetegségről? Mit tesz ellene? Engem nagyon zavar! Érdemes belevágni a gyógyszeres kezelésbe? Az mivel jár?
Figyelt kérdés
2011. máj. 26. 21:36
1/5 anonim válasza:
Anyukámnak van sajnos (de még így is nagyon szép :) ).
Az antibiotikumos kezelés valamennyit segít, de sok a mellékhatása, és nem egy végleges megoldás. Sajnos tökéletes megoldás tudtommal nincs, de lehet próbálkozni a gyógyszerrel, speciális kencékkel, lézeres kezeléssel. Azt gondolom tudod, hogy a naptól nagyon védened kell az arcod. Sose napoztasd szándékosan, ha pedig mégis kimész a napra (fürdés vagy ilyesmi), akkor tegyél rá direkt arcra való magas faktorszámú naptejet.
Amúgy az alapozó és a púder rengeteget segít a kinézeten.:)
2/5 A kérdező kommentje:
köszi!
2011. máj. 27. 11:08
3/5 anonim válasza:
Használj antiallergén kozmetikumokat,minnél kevesebb illat-és tartósítószer!Kozmetikus lézerrel,ha nem nagy kiterjedésű meg tudja szüntetni a problémát.
4/5 anonim válasza:
Anyumnak is rosaceája van.
Ő felkeresett egy orvost itt a neten,már nem tudom pontosan,hogy kit de elment egy kezelésre és javult.Nézelődj te is a neten!
Ő még faktoros alapozót használ ha utcára megy.
5/5 anonim válasza:
Minden válasszal egyet értek, de ha sikerül is eltüntetni, vissza fog térni (sajnos) ezzel kezdi minden orvos. Nekem 8 éve van ez a betegség, 3 éve bírta kitalálni egy doki és kaptam végre rendes kezelést. Ami állt: antibiotikum (kibírható), majd egy éjszakai és egy nappali gyulladáscsökkentő krémből. Az éjszakaiból több félét próbáltunk, nekem a kátrányos kenőcs vált be. Ha épp nem gyulladt akkor egy egyszerű vizes bázisú hidratálót kell használnom mosakodások után, ezt is az orvos írta fel. Ezek a kencék összesen nem kerülnek 1000 Ft-ba, az antibiotikumot pedig csak súlyos esetben kell használni... Mosakodáshoz nekem a La Roche Posay termékek jöttek be (fiziológiás arctisztító gél norm/komb/érzékeny bőrre), drága, de a sok melléfogás után maradtam ennél.. :) Nagyobb gyógyszertárakban kapható. Kerülni kell a napot, ha mégis kimegy az ember magas faktorú naptej szükséges (nekem a doki a Biodermától a Photoderm max-ot ajánlotta kimondottan problémás arcra való, bejött, de nagyon figyeld a szavatosságát, ezt komolyan mondom... :)) Minden ereket tágító tevékenységet kerülni kell elvileg, de azért ne temessük már ennyire el magunkat... Ha sportolsz pl., erős mozgás és kipirosodás után langyos (nem jéghideg!) vízzel hűsítsd az arcod, vagyis kompenzálj... Ha épp piros, vagy picit gyulladt én a Vichy Dermablend korrekciós alapozót használom ez is kimondottan ilyen érzékeny bőrre való, nagyon jól fed, és nem irritál (engem). Szoktak még egyes dokik isotretinoin kúrát alkalmazni, de az már nagyon drasztikus, abba semmiképp nem vágnék bele!! Nagyon sok rosszat hallani róla... A lézeres kezelések pedig akkor jók ha már egyáltalán nem gyulladt a bőröd, és csak a hajszálerek látszanak. Viszont érdemes elgondolkodni rajta hogy drága, és csak az ereket tünteti el, ha újra belobban az arcod, (márpedig előbb-utóbb be fog sajnos) akkor kezdheted elölről az egészet... :( Pénz kell hozzá bőven... Én így élek vele... De ha valaki tud jobbat azonnal szóljon nekem is!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!